GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

17 Köy alev alev

Diyarbakır'ın 17 köyünde yangın çıktı çok sayıda yaralılarımız ve maalesef can kayıplarımız var.

17 Köy alev alev
GÜNDEM 21.06.2024 01:49:00 0

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında ekili alanda çok büyük bir yangın çıktı. Mardin ve Diyarbakır'dan çok sayıda itfaiye araçları bölgeye sevk edildi.  Yangında şu ana kadar 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, can kaybının çok daha fazla olmasından korkuluyor

VALİ SU'NUN AÇIKLAMASI

Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesi'nde çıkan yangın ile ilgili çalışmaları koordine eden Vali Ali İhsan Su açıklamalarda bulundu.

Vali Ali İhsan Su şunlar söyled: 

"İlimiz Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesi'nde anız ve örtü yangını olarak başlayan yangın, ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır.

Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef  3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 yaralı vatandaşımızın tedavisi ise hastanelerde devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."
 

Çınar Belediye Başkanı Semra Akyüz “Maalesef aldığımız bilgilere göre çok sayıda ölü ve yaralı yurttaşımız var bölgede yayılan yangına havadan müdahalenin sağlanması çağrısı yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR