Tarih: 20.09.2024 18:11

37. Ahilik Haftası kutlanacak

Facebook Twitter Linked-in

37. Ahilik Haftası Ankara'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 23 Eylül Pazartesi günü saat 10.30'da Ulus Atatürk Anıtı önünde Ahilik Kutlama Töreni düzenlenecek.

Ankara'da 37. Ahilik Haftası Kutlama Programı düzenlenecek. 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında yurt genelinde kutlanacak 37. Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Ankara'da açılış etkinliği 23 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

 

Bu yıl 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında 37'ncisi gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası Kutlama Programı; 23 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 10.30'da Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Hüseyin Ar tarafından Ulus Atatürk Anıtı'na (Ankara Zafer Anıtı) çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak.

Protokol heyetinin yanı sıra ANKESOB'a bağlı meslek odalarının başkan ve yöneticileri ile esnaf ve sanatkarların ve vatandaşın da yoğun katılımıyla gerçekleşecek kutlama töreninde, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı  ile Ankara Kulübü Derneği'nin Seymen gösterisi yer alacak, Ahilikte önemli törenlerden biri olan kalfalıktan ustalığa geçişi temsilen Şed Kuşanma töreni canlandırılacak. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında programda;  günün önemine ilişkin protokol konuşmalarının ardından  ANKESOB tarafından belirlenen; mesleki hayatında başarı gösteren ve Ahilik kültürüne uzun yıllar hizmet etmiş esnaf ve sanatkar; Ankara'da 'İlin Ahisi' ile 'İlin Kalfası' ve 'İlin Çırağı'na yönelik tanıtım ve plaket-ödül merasimi yapılacak.

Törenin son bölümünde ise esnaf ve sanatkarlar ile meydanı dolduran vatandaşlara geleneksel Ahi Pilavı dağıtılacak.

37. Ahilik Haftası Kutlamaları, hafta içinde çeşitli programların gerçekleşmesi ile devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —