“Milli birliğimizle ve milletimizle problemi olanlar yüreğiniz yetiyorsa gelin Kütahya'da konuşun”

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Milli birliğimizle ve milletimizle problemi olanlar Kütahya bir er meydanıdır, yüreğiniz yetiyorsa gelin burada konuşun” dedi.

 “Milli birliğimizle ve milletimizle problemi olanlar yüreğiniz yetiyorsa gelin Kütahya
SİYASET 3.09.2024 23:45:00 0

Kütahya / www.ucuncusayfahaber.com.tr

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Milli birliğimizle ve milletimizle problemi olanlar Kütahya bir er meydanıdır, yüreğiniz yetiyorsa gelin burada konuşun” dedi. 

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya'nın Emet ve Tavşanlı ilçelerinin kurtuluş yıldönümü törenlerine katıldı. MHP'li Erbaş, düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü etkinliklerinde vatandaşlara seslenerek, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. 

Farklı siyasi düşüncelerimiz ve görüşlerimiz olabileceğini, ama ortak paydamızın memleket, bayrağımız, milletimiz, dilimiz, dinimiz ve vatanımız olması gerektiğini vurgulayan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, vatandaşlar tarafından sık sık alkışlanan konuşmasında şunları söyledi:

 

 

Destansı mücadelemiz 30 Ağustos günü Dumlupınar'da taçlandı

"Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. 102 yıl önce bugün Emet'imizin ve Tavşanlı'mızın kurtuluş günü. 26 Ağustos'ta Afyon Şuhut'ta başlayan destansı mücadelemiz 30 Ağustos günü Dumlupınar'da taçlanmış, bir gün sonra Kütahya'nın bütün ilçeleri teker teker düşman işgalinden kurtulmuştur. 

1071 yılında tapusunu aldığımız bu topraklar 100 yıl önce yedi düvel tarafından işgal edilmek istenmiştir. işte o zaman vatan evlatları, başlarında Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çıktılar ve binlerce yıldır bizim topraklarımız olan,bizim mirasımız olans anavatanımızı yedi düvele karşı savundular.

Biz bu kahramanların evlatlarıyız. 102 yıl önce dedelerimiz bu dağlarda düşman kovaladı. Şimdi de gün geldi onların torunları olarak bizler buralarda maden arıyor, su arıyoruz. Güçlü bir devlet, güçlü bir millet olmanın mücadelesini yapıyoruz.

İstediğimiz kadar zerngin olalım, istediğimiz kadar şahsi varlıklara sahip olalım eğer ki devletimiz milletimiz yoksa bunun hiç bir anlamı yoktur. İşte hemen gözümüzün önünde Gazze'de yaşananları biliyorsunuz.

MHP'nin Atatürk'e bakışını Devlet Bahçeli'nin sözleriyle aktardı

Bu nedenle ben son zamanlarda Ulu Önder Atatürk ile ilgili yapılan konuşmalara, kendini bilmezlerin eleştiri adı altında sapkın düşüncelerine karşı Sayın Genel Başkanımın ifadeleriyle Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu konuya nasıl baktığını da kısaca size izah etmek istiyorum.

Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin şöyle diyor:

‘Milletimizin kırmızı çizgisi Atatürk’tür. Atatürk demek Türkiye demektir. Atatürk demek Cumhuriyet demektir. Onu rahmetle anmak, ona saygı duymak, onun eserlerine sadık kalmak her nesil, her Türk evladı için ödevdir. Atatürk ile. O'nun silah arkadaşları ile problemi olanın kanından şüphe ederim.'

Evet Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim ölçümüz budur. 

Yine Genel Başkanımızın tabiriyle söylüyorum: 'Ey zındıklar, ey meczublar, ey kansızlar, ey yüz yıl önce denize döktüklerimizin tohumları Atatürk'ten ve silah arkadaşlarından elinizi çekiniz. Elinizi çekiniz yoksa dedelerinizi yüz yıl önce nasıl denize gömmüşsek sizi de bir yerlere gömeriz.'

Cevizlidere'yi bilmeden Kütahya'da Kurtuluş Savaşını anlatamazsınız

Eğer Kurtuluş Savaşını anlatıyorsanız, Milli mücadeleyi anlatıyorsanız, Kütahya'dan bahsediyorsanız Cevizlidere'yi anlatmak zorundasınız. Cevizlidere'yi bilmeden Kütahya'da Kurtuluş Savaşını anlatamazsınız. 

Milli bir devlette milli bir ulustan ve Türkiye Cumhuriyetinden de söz ediyorsanız; bu bayrak dalgalanıyorsa, bu ezan susmadıysa işte Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetle dua etmek zorundasınız. 

İmanımız da bunu gerektiriyor. Dinimiz de bunu emrediyor. Bunun dışındakilerin hepsi lafı güzergahtır. 

Ben Kütahya'dan sesleniyorum. Bu memleketle derdi ve problemi olanlar, 30 bin evladımızın,kardeşimizin, vatandaşımızın katiline sayın diyerek önlerini ilikleyerek konuşmalar yapan geri zekalılardır. 

Milli birliğimizle ve milletimizle problemi olanlar Kütahya bir er meydanıdır, yüreğiniz yetiyorsa gelin burada konuşun. 

Tüm bunlara karşılık diyorum ki, bir olalım, birlik olalım. Ayrı düşüncelerde, farklı siyasi düşüncelerimiz ve görüşlerimiz olabilir. Ama ortak paydamız memleket olmalı, ortak paydamız bayrağımız olmalı, ortak paydamız milletimiz olmalı, ortak paydamız dilimiz olmalı, ortak paydamız dinimiz olmalı, vatanımız olmalıdır. Ne mutlu Türküm diyen diyor hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum." 


YAZARLAR