TÜRK DÜNYASI

TÜRK DÜNYASI Haberleri

Ahmed Cevad Enstitüsü'nden ilk toplantı

Prof. Dr. Ruhi Ersoy’un başkanlığını yaptığı Ahmed Cavad Enstitüsü ilk yönetim kurulu toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Ahmed Cevad Enstitüsü
TÜRK DÜNYASI 28.05.2024 21:14:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla 5 Mayıs 2024 tarihinde MHP Genel Merkezi bünyesinde kurulan ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy’un başkanlığını yaptığı Ahmed Cavad Enstitüsü ilk yönetim kurulu toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Azerbaycan’ın bağımsızlığının 106. yıldönümünde ilk yönetim kuruluna MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy başkanlık ederken toplantıya yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. İlyas Topsakal, Prof. Dr. Muhammet Hanifi Macit, Doç. Dr. Esma Özdaşlı, Doç. Dr. Turan Şahin, Dr. Elnur Paşa, Kadir Yıldız ve Özgür Bayraktar katıldı.

Toplantıda Ahmed Cevad Enstitüsünün Türk dünyasına sunacağı katkılar, projeler ve hedeflerin ele alındığını bildiren Prof.Dr. Ruhi Ersoy şunları söyledi:

 

 

Enstitü bünyesinde detaylı bir arşiv oluşturulacak

"28 Mayıs tarihinin özellikle seçildiği ilk toplantıda enstitü bünyesinde detaylı bir arşiv oluşturulması edebi, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin düzenlenmesi, Ahmed Cevad’ın şahsında tarihte iz bırakan Türk büyüklerinin çalıştay ve sempozyumlarla tanıtılmasına yönelik kararlar alındı.

Azerbaycan Millî Marşı, “Çırpınırdın Karadeniz” şiirinin yazarı ve hayatını Türk Dünyası’nın varlık ve gelecek mücadelesine adamış entelektüel aydının doğumunun 132. yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla kurulan Ahmed Cavad Enstitüsü, Türk dünyasının köklü geçmişini geleceğe taşımak, Türklük şuuru ve Türk dünyasının geleceği için can veren Türk aydınlarının çatı isimlerinden olan Ahmet Cavad şahsında biriken şuuru bugüne ve yarına taşımak amacı ile kuruldu.

 

 

Enstitünün amaçları arasında; Türklük şuurunun Türkiye ve Türk Dünyası’ndaki gelişimine katkı sunacak sosyal, kültürel ve akademik faaliyetler gerçekleştirmek, Türk Dünyasının kültür, sanat, tarih, edebiyat ve bilim alanındaki önemli isimlerini Türkiye ve dünya kamuoyuna tanıtacak faaliyetlerde bulunmak, Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeşliğini pekiştiren Karabağ ve Şuşa Harekatlarının tarihi olarak yazılması, analiz edilmesi ve geri alınan bölgelerin yeniden inşasıyla ilgili fikri çalışmalar yapmak, Türk gençliğinin, aziz ve asil milletimizin millî, manevi, ahlâkî ve insanî değerleriyle donatılmasına yönelik çalışmalar yapmak enstitünün temel gayesi olarak belirlendi."

Ankara/www.ucuncusayfahaber.com.tr


Anahtar Kelimeler: Ahmed Cevad Enstitüsü' toplantı

YAZARLAR