Akçam: 8 ayda kaçak emlakçıları bitiririz

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam: Bize yetki verilsin, kaçak emlakçıları bitirelim" dedi.

Akçam: 8 ayda kaçak emlakçıları bitiririz
ANKARA 1.07.2024 19:22:00 0

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam: Bize yetki verilsin, kaçak emlakçıları bitirelim" dedi.

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Son olarak Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığına engel olmak için yetki belgesi olmayanların ilan portallarında da emlak danışmanlığı yapamayacağını duyurdu. Gelişmeleri olumlu bulduklarını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam ise kaçak emlakçılarla mücadele etmek için oda olarak kendilerine de görev verilmesine hazır olduklarına vurgu yaptı.

ATEM Başkanı Hakan Akçam, kaçak emlakçıların temizlenmesi için Ticaret Bakanlığı’na çağrıda bulunarak “Emlak odalarına denetleme yetkisi verin 8 ayda kaçak emlakçıyı bitirelim” dedi. ATEM’in tespitlerine göre Ankara’da 2 binden fazla kaçak emlakçının olduğuna dikkat çeken Akçam, yetki verildiği takdirde kaçak emlakçılarla mücadele etmeye hazır olduklarını söyledi.

GELİŞMELER OLUMLU, BİZE DE YETKİ VERİLMESİ GEREKİR

Akçam, “Ticaret Bakanlığı tarafından piyasadaki spekülatif fiyatların kontrol altına alınması ve dolandırıcılığın önüne geçilmesi için 1 Kasım'da ikinci el ilanlardaki kimlik doğrulama dönemi başladı. e-Devlet üzerinden yapılan kimlik doğrulaması ile sahte ilan girişlerinin önüne geçilmek amaçlandı. Atılan bu adım ve bakanlığın yaptığı denetimlerle uyguladığı cezalar etkisini gösterdi ve Temmuz ayında yeni uygulama da başlayacak. Böylelikle elektronik ilan doğrulama sistemi (EİDS) uygulamasında yetki belgesiz faaliyet gösterilemeyecek ve ilan girilemeyecek” dedi.

Getirilen düzenlemeleri olumlu bulduklarını ifade eden Akçam, Ticaret Bakanlığı’na seslenerek kaçak emlakçılarla mücadele etmek için kendilerine de yetki verilmesini belirtti.

Kaçak emlakçıları bitirme konusunda oldukça iddialı olduklarına dikkat çeken Akçam, “Ankara’da 2 binden fazla kaçak emlakçının olduğunu biliyoruz. Biz yetki verildiği takdirde 8 ayda kaçak emlakçıları bitirmeye söz veriyoruz. Böylece fırsatçılık yaparak vatandaşı aldatan ve haksız kazanç elde eden konut sektörünün kenelerini temizleyeceğimize inanıyoruz. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası olarak kaçak emlakçılara yönelik defalarca başta hükümetimiz olmak üzere yerel yönetimlere şikayetlerde bulunuyoruz, yazışmalar yapıyoruz. Ancak şimdiye kadar bu şikayetlerimizin maalesef yüzde 10’u bile değerlendirilemedi. Piyasadaki kaçak emlakçılar temizlenirse mesleğini onuruyla yapan, boğazından haram lokma geçmemesi için çırpınan emlak danışmanlarımızı da töhmetten kurtarmış oluruz” diye konuştu.

Akçam şunları söyleyerek sözlerini sonlandırdı:

“Atılan adımlar yerinde fakat biliyoruz ki kaçak emlakçılarla mücadele sadece denetimlerle çözülemeyecek. Sektörün bileşenleri ile el ele vermek gerekir. ATEM olarak biz de emlak sektörünün önemli bir paydaşı olduğumuzu düşünüyoruz ve kaçak emlakçıları bitirme konusunda bize de yetki verilmesini talep ediyoruz.”

Ankara/www.ucuncusayfahaber.com.tr


Anahtar Kelimeler: Akçam: kaçak emlakçıları bitiririz

YAZARLAR