Akçam, emlak sektöründeki sorunları yetkililere taşımaya devam ediyor

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, emlak sektöründeki sorunları yetkililere taşımaya devam ediyor.

Akçam, emlak sektöründeki sorunları yetkililere taşımaya devam ediyor
SİVİL TOPLUM 6.09.2023 16:23:00 0

ANKARA (üçüncüsayfahaber) - Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, emlak sektöründeki sorunları yetkililere taşımaya devam ediyor.

ATEM Başkanı Hakan Akçam bugün Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Başkan Akçam, ziyarette Bakan Yardımcısı Gürcan ile emlak sektördeki sorunları istişare ettiklerini bildirdi.
ATEM Başkanı Hakan Akçam, yaptığı açıklamada, “Yönetmelikteki son değişiklikler ile alakalı önümüzdeki günlerde bilgilendirme toplantısı yapacağız..” dedi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam yaptığı açıklamada şunları söyledi:

DETAYLI ÇALIŞMA YAPILACAK 

"Bu düzenlemenin ilan sitelerine çekidüzen vereceğine inanıyoruz. Fiyatları yukarı yönlü tetiklediği için başıboşluktan şikâyetçiydik. Zamanlaması çok iyi oldu. Bugün Ticaret Bakan Yardımcımız sayın Mahmut Gürcan ile görüştük. Kendisinin de tensipleriyle Bakanlık temsilcileriyle oturup daha detaylı çalışmalar yapacağız. Kendisine özellikle verilen ilandaki rakamın çok kısa sürede değiştirilmemesi, eğer fiyatta bir değişiklik yapılacaksa bir aydan önce yapılamaması gerektiğini ifade ettik. 

Veri paylaşımıyla ilgili düzenlemeyi de çok olumlu değerlendiriyoruz. Dijital yönetim tarafında ise ilanların bir havuzda toplanmasını, akredite bir şirket tarafından süzgeçten geçirilerek temiz hale getirilen ilanın yayına alınmasını öneriyoruz. 
Ayrıca Türkiye Emlak Danışmanları Birliğini kurmuş bulunuyoruz. 64 ilde temsilcilik açtık, 17 ilde çalışmalarımız devam ediyor. Birliğimiz çatısı altında Türkiye genelindeki tüm meslektaşlarımızın haklarını savunacak ve bu tür düzenlemelerin takipçisi olacağız."


YAZARLAR