Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nde öfke kontrolü semineri

Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Azmiye Yınal tarafından Kumyalı Meslek Lisesi öğrencilerine Öfke Kontrolü Semineri gerçekleştirildi.

Akdeniz Karpaz Üniversitesi
EĞİTİM 9.12.2023 22:38:00 0

Akdeniz Karpaz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Azmiye Yınal tarafından Kumyalı Meslek Lisesi öğrencilerine “Öfke Kontrolü” semineri gerçekleştirildi.

Üniversitemizin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Azmiye Yınal tarafından verilen “Öfke Kontrolü” seminerine Kumyalı Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri büyük ilgi gösterdi.

Akdeniz Karpaz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Azmiye Yınal, öfkenin, her yaş grubunda insanların karşılaştığı doğal bir duygu olduğunu, çocukların da bu duyguyu deneyimlediklerini ifade etti.  

Yrd. Doç. Dr. Yınal şöyle dedi:

“Ancak, çocukların bu duyguyu etkili bir şekilde yönetmeyi öğrenmeleri önemlidir. Çocuklar için öfke kontrolü, duygularını anlamak, ifade etmek ve uygun bir şekilde yönlendirmek anlamına gelir. Ebeveynler ve öğretmenler, çocuklara duygularını tanımaları ve ifade etmeleri konusunda destek olmalıdır. Çocuklar, duygusal bir tepki vermeden önce nefes almak, duygularını sözlü olarak ifade etmek veya bir yetişkinle paylaşmak gibi basit stratejiler öğrenerek öfke kontrolünü geliştirebilirler. Ayrıca, çocuklara problem çözme becerileri kazandırmak ve empatiyi teşvik etmek de önemlidir. Bu şekilde, çocuklar duygusal zorluklarla başa çıkmayı öğrenirken aynı zamanda sağlıklı ilişkiler kurma becerilerini de geliştirirler.”


YAZARLAR