EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

Akdeniz Karpaz'da mezuniyet coşkusu

Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nin, bir eğitim öğretim yılını daha tamamlamanın ardından düzenlenen mezuniyet töreninde büyük coşku yaşandı.

Akdeniz Karpaz
EĞİTİM 9.07.2024 22:52:00 0

Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nin, bir eğitim öğretim yılını daha tamamlamanın ardından düzenlenen mezuniyet töreninde büyük coşku yaşandı. 

Mezuriyet törenine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Devlet eski Bakanı Kutlu Evren, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Eskigediz Belediye Başkanı Mustafa Arslan, akademisyenler, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

 

 

Lefkoşa'da düzenlenen Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde bir konuşma yapan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, bir çok ülkeden öğrencilerin öğrenim gördüğü üniversitenin uluslararası başarısına dikkat çekti. Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, öğrencilere başarılar diledi ve mezuniyetleri dolayısıyla tebrik etti.

Erbaş konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Akdeniz Karpaz Üniversitesi olarak bir misyonumuz vardı: İyi eğitim almış, donanımlı insanlar yetiştirmek… Bunu yaparken de hiçbir ayrım yapmadan kapılarımızı herkese açmak…

Bugün Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nde eğitim gören ve burada diploma alacak siz sevgili gençler arasında, 27 ülkeden öğrenciler bulunması, bizi son derece gururlandırıyor. Nijerya’dan Ürdün’e, Mısır’dan Kazakistan’a, Moldova’dan Zimbabwe’ye, Libya’dan Gine’ye kadar her millete, kültüre, yaşam tarzına açık, tek amacı bilim üretmek, bilim öğretmek olan bir okul olduk."

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere diploma ve başarı belgeleri verildi.

LEFKOŞA / www.ucuncusayfahaber.com.tr


Anahtar Kelimeler: Akdeniz Karpaz' mezuniyet coşkusu

YAZARLAR