Tarih: 06.10.2024 21:48

Aksaray'da eğlence ve lezzet dolu festival

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray'da Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer'in göreve gelmesiyle geleneksel hale getirilen bağ bozumu ve pekmez festivalinde eğlence dolu etkinliklerle tamamlandı. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı festivalde pekmez üreticileri en iyi pekmezi yapmak için yarıştı.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan festivalde Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer ile birlikte festivale katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, yerel ve ulusal basın mensupları ve köy muhtarları pekmez yapan üreticileri ocakları başında ziyaret ettiler.

 

Kargın Köyünde hazırlanan festival alanı sabahın erken saatlerinde dolmaya başladı. Yöre halkının ve İl dışından gelen misafirlerin yoğun katılım sağladığı festivalde çocuklar şişme oyun parkurlarında gönüllerince eğlendiler. Bando takımı misafirlere doğal güzellikler arasında müzik keyfi yaşattı. Festival alanında belirlenen alanlarda Hasan Dağı yöresine ait gastronomi zenginliklerinin satışı üreticiler tarafından yapıldı.

Festival programı dahilinde gerçekleştirilen yarışmada üreticiler ürettikleri pekmezleri jüri üyelerinin beğenisine sundu. Jüri üyeleri Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak, İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ergün Demirer ve Pekmez Üreticilerinden oluşan jüri üyeleri, lezzet ve kıvamı yerinde olan en iyi pekmezi belirledi. En iyi ödülüne layık görülen üreticilere ödülleri sahnede il protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Yarışmaya katılan diğer yarışmacılara ise mansiyon ödülleri verildi.

 

Bağ Bozumu ve Pekmez Festivalinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr.  Evren Dinçer festivalin akışı hakkında misafirlerini bilgilendirdi. Başkan Dinçer yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu:

"Sonbaharın gelişi ile birlikte kış hazırlıkları şehrimizde başladı. Bugün düzenlediğimiz Pekmez Festivalimizde Hasan Dağı yöremize ait üzümler pekmeze dönüştürülüyor şehrimizin her bölgesinde yetiştirilen üzümler ve onlardan elde edilen ürünler son derece kıymetlidir. Biz de üreticilerimize destek olmak onların ürünlerini tanıtmak amacıyla bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivalimiz 2024 yılının son açık hava etkinliklerinden oluyor. Festivalimiz şehrimizin emektar üreticileri için bayram oldu.

Katılımlarından dolayı tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum iyi eğlenceler diliyorum.’’

 


Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer'in ardından kürsüye çıkan Cengiz Aydoğdu ise Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer' i tebrik ederek sözlerine başladı.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu festivalin doğal güzellikler içerisinde Aksaraylıları bir araya getirdiğini söyledi. Modern zamanda artık insanların dalından meyve yediğini özlediğine söyleyen Cengiz Aydoğdu vatandaşlara evlerinin bahçesine meyve ağaçları dikmelerini istirham etti. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer'e ve belediye ekiplerini bu güzel organizasyonun hazırlanmasından dolayı teşekkür etti.

Her yörenin kendine has güzellikleri olduğunu söyleyen Aksaray valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise Aksaray'da buğday, arpa, üzüm, yonca gibi birçok ürün çeşitliliğinin olduğunu söyledi. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray'daki bu ürün çeşitliliğinin Aksaraylıların güzel yüreğinde gördüğünü ifade etti. Festivale katılan misafirlere iyi eğlenceler diledi.

Gün boyu eğlenceli anların yaşandığı festivalde söz ve saz sanatçıları Yılmaz Çil ve Mine Gez sahne aldı. Günün ilerleyen saatlerine kadar devam eden festival nostaljik görüntülere sahne oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —