TARİHTEN YAPRAKLAR

TARİHTEN YAPRAKLAR Haberleri

Ali KUZENCİK yazdı: Millet Kahramanı Kemal Bey

Ali KUZENCİK yazdı: Millet Kahramanı Kemal Bey

Ali KUZENCİK yazdı: Millet Kahramanı Kemal Bey
TARİHTEN YAPRAKLAR 10.04.2024 19:20:00 0

“ECNEBİ DEVLETLERE YARANMAK İÇİN BENİ ASIYORLAR…

BÖYLE ADALET OLMAZ.!”

 

 

Bir zamanlar “millet-i sadıka” dediğimiz Ermeniler, işgalci Rus ordusuyla işbirliği yapması sonucu, ilk Ermeni isyanı Sason’da meydana geldi ve masum Anadolu Türk halkına katliam yapmaya başladılar..

Osmanlı Hükümeti harp döneminde alınabilecek “barışcı tedbirlerden” biri olan geçici sevk ve iskan kanunu’nu (tehcir) çıkarır.

Bunun üzerine bir kısım Ermeniler, ülkenin güvenli bölgelerine özellikle Suriye ve Lübnan’a gönderilir

Bu kanunun gereğini uygulayan Türk yöneticileri mahkemeye verilir, önce suçsuz bulunurlar.

Ancak İstanbul’un işgal edildiği, Damat Ferit Paşa’nın işbaşında bulunduğu bir ortamda, İngilizlerin baskısıyla uygulanan “kurban arama” sonucunda, Türk yöneticileri hakkında yeniden soruçturma açılır.

İtilaf devletlerinin kontrolündeki İstanbul’da Ermenileri göç ettirmeye zorlama suçu bahane edilerek vatanseverler her yerde aranır.

Yargılamalar bir “Ermeni intikam hareketine” dönüşür.

Daha sonra Atatürk ve silah arkadaşları hakkında da idam kararı verecek olan NEMRUT KÜRT MUSTAFA Divan-ı Harbi, Ermeni “yalancı şahitlerin” delaletiyle  Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey hakkında İDAM kararı verir.

Bu İngiliz uşağı Nemrut Kürt Mustafa Divan-ı harbi bana hep Yassıada ve Mamak’taki ABD ve AB uşağı mahkeme heyetini hatırlatıyor.!

Verilen hüküm Beyazıt Meydanında yerine getirilir.

Kemal Bey idam sehbasında son sözlerini söyler, etkileyici bir konuşma yapar, yazılı vasiyetinide rahmetli ülkü şehidimiz Mustafa Pehlivanlıoğlu gibi yetkililere teslim eder.

Rabbimin babalara ve annelere verdiği “MERHAMETLE” evlatlarını düşünür;

 



 

“-ÇOCUKLARIMI ASİL TÜRK MİLLETİNE EMANET EDİYORUM…
-EMİNİM BU KAHRAMAN MİLLET GEREĞİNİ YAPACAKTIR.” der ve haykırarak devam eder…

Der ki; 
“-ECNEBİ DEVLETLERE YARANMAK İÇİN BENİ ASIYORLAR…BÖYLE ADALET OLMAZ.!”

Şehidimizin idam edilmeden önce davudi ses tonuyla ve duygusal bir şekil de milletine seslenmesi haykırması halkı hıçkıra hıçkıra ağlatır.

Bu durum Beyazıt meydanını bir matem havasına büründürür amma şehidimizin haksız idamı Ermenilerin idam karşısında ALKIŞ tutmaları Kemal Bey’i  “MİLLET KAHRAMANI” mertebesine yükseltir.

Şehidimizin cenazesi Türk gençlerinin muhabbetli kollarına bırakılır. İntikam yemini edilir.!

Kemal Bey'in idamı milletin uyanışında büyük bir adım olmuştu.

Cenazesine katılan binlerce kişi İtilaf Devletleri ile antlaşmanın mümkün olmayacağına ve tek çarenin bir İSTİKLAL HARBİ olduğuna inanmışlardı.

Yıllar önce, çocukluk yıllarımızda rahmetli babamın isteği ile sabah filenin içinde üç ekmeğin yanında birde TERCÜMAN Gazetesi bulunurdu.

O yıllarda rahmetli Ahmet KABAKLI hocamızdan okumuştum;

10 Nisan 1919 günü Beyazıt Meydanında suçsuz yere asılan Boğazlıyan kaymakamı Kemal Bey’e Türk halkı hıçkıra-hıçkıra ağlarken…

Ermeniler bu idamı ve İstanbul hükümeti (Damat Ferit Paşa)  ile İngiliz Muhipler Cemiyeti Başkanı Adliye Nazırlığı Müsteşarı Hain Sait Molla’yı takdir ve sevinçten çılgınca alkışlıyorlardı.

Bu ilk davranış daha sonra Ermeni cenazelerinde “adet” haline gelmiştir.

Bugünde maalesef İstanbul’da sanatçıların cenaze töreninde olduğu gibi özellikle ünlü sanatçı-sporcu-gazeteci-akademisyen vs. gibi cenaze törenlerinde…

Şimdi de Anadolu’nun özellikle 
Ege ve Akdeniz kıyısındaki büyük şehirlerinde bu sevimsiz “Ermeni adeti” mübarek Ramazan Ayında bile camiilerimizde görülmektedir!!

Bu durum dinine “samimiyetle” bağlı dindar mütedeyyin müslüman Türk halkını üzmektedir.

Gerçi ezan sesinden rahatsız olanlardan cenazelerde Fatiha  okumasını beklemek olmaz. İnsanlar inandığı değerlerle amel ederler.

Vatan sevdamız ile amel birleşse 
ABD ve İngiltere güdümünde kurulan bazı haşhaşi tarikatler yerine çoğunlukla vatan sevdalıları olsa… işte o zaman 15 Temmuzlar yaşanmaz, camilerde bu çirkin ermeni adeti olmaz, millette bu dışa bağımlı haşhaşilere/sahtekarlara kanmaz, devletimizde, güzel ülkemizde bu sıkıntılar yaşanmaz.

Başkan Wilson’dan beri ABD’li yetkililer ve Haçlı ruhlu Avrupa Türk Milletinin kalbinden milli ve manevi değerlerini, onları denize döken M.Kemal Atatürk’ü ve İstiklal Savaşını kazandıran “Kuva-i Milliye” ruhunun silinmesini istemektedirler.

Ancak bilinsin ki…
Bu dualı ve şühedalı Asil Türk Milletinin hamuru İslam mayası ile yoğrulmuştur.

Cenazede alkış...Biz Türklerin hem inancında hem geleneğinde yoktur.! Bu özellik “hepimiz Ermeniyiz” diyenlerde olabilir…

Ama biz Türkler cenazede merhuma Allah’tan RAHMET dileriz ve FATİHA okuruz.

-Şehidimizin asılmasında önemli rol oynayan ve 2.Dünya Savaşı’ndan sonra “süper devlet” olma özelliğini kaybedip küçülen İngiltere payidar olmasın,
-İngilizlerin köpeği Yargıç Nemrut Mustafa’ya,
-Adından dolayı din adamı sanılan aslında Adliye Nazırlığı müsteşarı olan, İngiliz ajanı Kuva-i milliye karşıtı, Ömer Seyfettin’in dediği gibi  “PİÇ” Sait Molla gibi ecnebi devletlere yaranmak için “Vatanın Has Evlatlarına” kıyan vatansızlar cennet yüzü görmesinler inşallah.

TARİHİ TECRÜBE İLE  BİLİRİZ Kİ:
ULU DEVLETİMIZE VE AZİZ MİLLETİMİZE “EVLAT” OLMAYAN BÜTÜN NAMUSSUZLAR HEP BATIYA “AVRAT” OLMUŞLARDIR!
SAİT MOLLA GİBİLER!

“TESLİMİYETÇİ SİYASİLER”döneminde adı bilinmeyen o kadar çok vatansever bedel ödemiştir ki.

O gün İngiliz hizmetkarları olanlar bugün ABD ve AB hizmetkarları olarak vatanımızda halen mevcutturlar.

Atatürk’ün “Hangi İstiklal vardır ki ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin.? Tarih böyle bir hadiseyi  kaydetmemiştir.” diye başlayan ifadelerinden ders ve ibret almak gerekir.

ABD İle “dostluk” yapılabileceğini sananlar tarihe, geçmişe dikkatli bir göz atmalılar. İttifak belgelerinde yer alan “ebedi ve sarsılmaz dostluk” cümleleri son yıllarda ne kadar geçersiz olduğunu muamma değildir.

ABD yönetiminde ister Cumhuriyetçiler olsun ister Demokratlar olsun 100 yıla yakındır Başkan Wilson’dan beri ABD’li yetkililerin devlet politakası;

Türkiyenin kalbinden M.Kemal Atatürk’ün İstiklal savaşında yaktığı “KUVAY-İ MİLLİYE RUHUNUN” silinmesini istemektedirler.!

Şahsi istikballerini, Milletimizin yüce istikbali önünde tutanlara YAZIKLAR OLSUN.!

Güçlü bir milli İrade varken çözüm yollarını Londra’da, Washington’da, Tel-Aviv’de arayanlarada YAZIKLAR OLSUN.!

Dün İngiltere ve Haçlı Avrupa Atatürk’ü Türk Milletinin gözünden düşürmek için her türlü iftirayı atarken bugün ABD ve AB “milli ve yerli” olan değerli insanlara ve kurumlara cephe almış durumdadır.

Dünyanın kilit taşının üzerinde oturuyoruz. Tarihin, coğrafyanın, inançlarımızın ve ideallerimizin üzerimize yüklediği vazife çok ağır.

ABD ve AB kemiğini yalayanlar 
bilsinler ki…ARTIK ANADOLU TÜRK’E DAR GELİYOR.

Aziz Türk Milletinin Kaymakam Kemal Bey misali;
“Sofraya yürür gibi sehpaya geçmişte yürüyen ve yürüyecek” yüzbinlerce dava adamları da  mevcuttur Allah’ın izniyle.

Mübârek Ramazan(şükür) Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik eder, sağlık ve saâdetler dilerim.

Allah tekrarına erdirsin.

Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun…Evinize BUĞDAY (bereket) yağsın inşallah…

Meram Bağları’ndan;
SEVGİLER


Anahtar Kelimeler: KUZENCİK yazdı: Millet Kahramanı Kemal

YAZARLAR