"Ankara ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde iddialı"

Ankara’daki ağız ve diş sağlığı merkezleri ve hastaneleri ile diş ünitesi bulunan devlet hastaneleri başhekimlerinin katılımıyla genel bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

SAĞLIK 18.09.2024 19:31:00 0

Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe’nin yönetiminde, Ankara’daki ağız ve diş sağlığı merkezleri ve hastaneleri ile diş ünitesi bulunan devlet hastaneleri başhekimlerinin katılımıyla genel bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ankara’daki ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Ankara’da ağız ve diş sağlığı alanında büyük bir sorun yaşanmadığını belirterek, birçok hastanede ertesi güne randevu verilebilecek bir düzeye ulaşıldığını vurguladı.

Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Türkiye’nin dünya genelinde en iyi sağlık hizmeti sunan ülkeler arasında yer aldığını dile getirerek, “Asıl önemli olan, bu başarıyı sürdürülebilir hale getirmektir. Sürdürülebilirliği sağlamak için sistem üzerindeki yükleri azaltmamız gerekiyor” dedi. 

Ankara’nın ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde iddialı olduğunu da ifade eden Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, gelecekte bu alanda daha da iyi olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Toplantı boyunca, ağız ve diş sağlığı merkezleri ve hastanelerinin tıbbi hizmetleri, mali verileri ve MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) verileri, başkan ve başkan yardımcılarımızın sunumları eşliğinde ayrıntılı olarak değerlendirildi.

Başhekimlerin soru ve görüşlerinin alınmasıyla toplantı sona erdi.


YAZARLAR