Ankara Kulübü'nden KKTC Ankara Büyükelçisi Korukoğlu'na ziyaret

Ankara Kulübü'nden KKTC Ankara Büyükelçisi Korukoğlu'na ziyaret

Ankara Kulübü
ANKARA 4.07.2024 12:13:00 0

Ankara Kulübü Derneği Yöneticileri tarafından; Kıbrıs Barış Harekatının 50. yılı vesilesiyle düzenlenecek programlar kapsamında yapılabilecek faaliyetleri ve iki ülke arasında kültürel alanda gerçekleştirilebilecek ortak projeleri görüşmek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’na makamında ziyaret gerçekleştirildi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Serpil Yıldırım ve beraberindeki Genel Sekreter Kadir Çimen, Seymenlerden Sorumlu YKÜ Gürcan Maden ile Seymen Divanı Üyesi Şinasi Yüley'den oluşan heyetin gerçekleştirdiği ziyarette; KKTC’nin Ankara Büyükelçiliği Konsolosu Ömür Gedikoğlu da hazır bulundu.

20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlamaları ve iki devlet arasındaki kültürel süreçlerin geliştirilmesi noktasında yapılabilecek faaliyetlerin ele alındığı ziyarette; 20 Temmuz'un Kıbrıs Türkleri için varoluş mücadelesinin dönüm noktası olduğu vurgulandı.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Serpil Yıldırım, dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’na, Ankara Kulübü Derneği yayınlarından “Ankara Konuşmaları” kitabını ve Ankara Seymen ve Bacıeren Oyunlarından oluşan "Geleneksel Ankara Ezgileri" albümünü hediye olarak takdim etti.

Ankara/www.ucuncusayfahaber.com.tr 


YAZARLAR