Ar: Ahilik geleneği çok değerli

ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve beraberindeki heyeti ağırladı

Ar: Ahilik geleneği çok değerli
ANKARA 8.09.2024 20:19:00 0

Ankara/www.ucuncusayfahaber.com.tr 

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Hüseyin Ar, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve beraberindeki heyeti ağırladı. Ziyarette; Ankara’nın iki önemli sivil temsilcisinin Ahilik geleneği üzerine istişare ve projeler geliştirmesinin önemli ve değerli görüldüğü anlayışına varıldı.

ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, ANKESOB Başkanlığı görevine başlaması vesilesiyle ziyarette bulunan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve beraberindeki heyeti ağırladı.

 

 

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan'ın ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar'a, yeni görevinin hayırlı uğurlu olması temennisi ile başarılar dilediği ziyarette; Ankara'nın tarihi kültürel değerleri üzerine düşünce süreçlerini zenginleştiren samimi ve sıcak bir sohbet eşliğinde, Ankara'nın iki güçlü sivil temsilcisinin öncülüğünde Ahilik ve Ankara üzerine projelerin geliştirilmesi üzerinde duruldu.

 

 

‘AHİLİK GELENEĞİ DÜNYAYA ANLATILMALI’

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar’a tebrik ve başarı dileklerini ileterek, “ANKESOB ile Ankara Kulübü Derneği arasındaki işbirliği ve güç birliğini artırmalıyız. Ankara’mız için yapılacak çok şey var. Ankara bir Ahi şehridir. Ankara Ahilerinin Seyfi (Kılıç) kolu olan Seymenler; Yiğit Alayları, Esnaf Alayları kurarak geçmişte devletin savunma birimlerini oluşturmuştur. Ahiliğin en güçlü olduğu şehir olan Ankara, ortak paydamızdır. Anadolu'da esnaf ve sanatkarlar arasında yaygın olarak ortaya çıkan sosyo-ekonomik bir örgütlenmenin, toplumsal gelişimin adı olan Ahiliği dünyaya anlatmamız lazım. Bu anlamda Ankara Kulübü olarak tecrübelerimizi paylaşmaya, her türlü işbirliğine hazırız.” ifadelerini kullandı.

 

 

ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, ANKESOB Başkanlığı görevine başlaması vesilesiyle tebrik ve nezaket ziyaretinde bulunan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ile beraberindeki dernek yöneticileri, Seymen ve Bacıerenlerden oluşan heyeti, ANKESOB'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

‘AHİLİK, ANKARA’NIN YAPISINDA YAŞIYOR’

1290-1354 yılları arasında Ahilerin merkez edindikleri Ankara'yı yönettiklerini ve dolayısıyla Ankara’nın yapısında Ahiliğin yaşadığını, Ahilik geleneğine sahip çıkma ve Ahilik felsefesinin özünün daha iyi anlaşılmasını sağlayacak her türlü çalışmanın önemli olduğunu, Ankara’da toplumsal ve kültürel yapısıyla birlikte Ahiliğin tarihiyle buluşturacak çok değerli her türlü projeye katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade eden Ar, sözlerine şunları ilave etti: “Atatürk’ün direktifiyle kurulmuş, benim de üyesi olduğum Ankara Kulübü Derneğimizin,  kıymetli Genel Başkan Dr. Metin Özaslan yönetiminde 27 Aralık Ruhunu ve yine kadim değerlerimiz Seymenlik ve Bacıerenlik geleneği başta olmak üzere Ankara'mızın tarihi kültürel mirasını yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma adına gerçekleştirdikleri özverili ve kararlı çalışmaları, ANKESOB olarak büyük takdirle karşılıyoruz. Köklü, kadim bir ortak geçmişe sahip esnaf ve sanatkar teşkilatlanması olan Ahilik kültürü ile Ankara'nın yerel kimliğinin en önemli ögesi Seymenlik geleneği başta olmak üzere Ankara'nın tarihi kültürel değerlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğumuz keyifli sohbetleri için kendilerine teşekkür ediyorum.”

Ziyarette Özaslan, Ar'a "Seymen" heykeli ile Ankara Kulübü yayınlarından bir seçki takdiminde bulundu. Ar da hediyeler için Özaslan’a teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: : Ahilik geleneği değerli

YAZARLAR