Emekliler dikkat! Dolandırıcılığın böylesi!

Ankara`da dolandırıcılar, emekli bir vatandaşı akıl almaz yöntemle 1100 lira emekli ikramiyesini alıp kayıplara karıştılar.

Emekliler dikkat! Dolandırıcılığın böylesi!
EMNİYET 31.07.2021 11:01:54 0

ANKARA (üçüncüsayfa) - Ankara`da dolandırıcılar, emekli bir vatandaşı akıl almaz yöntemle 1100 lira emekli ikramiyesini alıp kayıplara karıştılar.

İŞTE AKIL ALMAZ DOLANDIRICILIĞIN HİKAYESİ
"Bu yaşıma geldim bu kadar güzel dolandırılmadım.
Tarih; 16 Temmuz 2021? Cuma
Bize, bir gurup esnaf ve bürokrat 50-60 kişilik bir gruba 30 yıl her Cuma günü Hacıbayram Camisinde kılınan sabah namazından sonra 45 dakika sohbet eden ve İslami konularda bilinç düzeyimizin devamlı yükselmesini sağlayan hocamız Rahmetli ...... ...... hocamızın ölüm yıldönümünde mezarını ziyaret etmek için topluca İncek Mezarlığına gittik. Dualarımızı yaptık, Kur?anımızı okuduk, topluca hatim duasını yaptık ve hocamızın evlatları tarafından kendi evinde hazırladıkları kahvaltı sofrasına oturduk. Kahvaltıdan sonra herkes evine, işine gücüne gitmek için ayrıldık. Ameliyatımdan sonra araba kullanamadığım için beni her Cuma evimden alıp geri evime getiren A..... K..... kardeşim bu Cuma da evime getirdi ve sokağın başında bıraktı? Saat; 07,30
SABAHIN ERKEN SAATTİ...
Sokağın başından evime doğru giderken hemen yanıbaşımda yabancı plakalı bir araçla hiç tanımadığım bir adam durdu?
- Abi sen bu mahallede mi oturuyorsun? Dedi. Ben de:
- Evet dedim.
- Abi biz bu mahalleden iki daire aldık, onun zekatını vermek için bu mahallede bir adres verdiler, bulamadık. Senin tanıdığın fakirin yok mu? Sen ne iş yaparsın, emekli misin? Dedi.
- Ben de emekliyim, işim de var matbaacılık yapıyorum, ama zekata muhtaç tanıdıklarım var dedim. 
CÜZDANDA PARA GÖRDÜKÇE İŞTAHLANDILAR
- O zaman zekatı sana vereyim, sen bildiklerine ver?dedi, benden 50 Lira istedi, sana 100 lira vereyim, dedi. Ben de emekli ikramiyesi olarak aldığım 1100.-TL.nin 100 TL. sini kullanmıştım, 1000.-TL.si kalmıştı. 50 Lira verdim, 100 lira bekliyorum. Kağıt paraların devamını cüzdanda gördü ya;
- Abi sen bana 300 Lira daha ver, dedi? O anda adamın manyetik alanına girdim sanki, ne dese yapıyorum..
- Bir 300 daha ver abi dedi, verdim.
- Son kalan 3 tane 100?lüğü de verdim? Adam arabanın şöför koltuğunda oturuyor, alışverişi ben dışarıda ayakta, kendisi de şöför koltuğunda oturarak yapıyor. Adama 950.- TL. verdim, bende 50 TL. kaldı. 
Adam sağol abi, Allah senden razı olsun, beni büyük bir yükten kurtardın dedi ve 3 tane 200 lük banknot verdi. Abi 1600.-TL. eder, üstü helal olsun? dedi. Ve süratle bastı gitti?
O anda ne paraya baktım, eve doğru yürüdüm, ne asansörde paraya baktım, yukarı çıktım paranın üstünde ne bir ülkenin merkez bankasının ismi, ne ülkenin ismi, rusca kril alfabesi ile ters yazılmış harfler var. O anda adamın manyetik alanından çıktım. Allahül alem o emekli ikramiyesi ile Afrika`da 800 TL. ye kurban kampanyası vardı, bana kurban kesmek düşmemesine rağmen Afrika`ya göndermeye niyet etmiştim. Neticede emeklilere verilen bir ikramiye idi. Öğleye doğru Cuma namazı için evden çıktım, doğru Sakarya Caddesine, döviz bürosuna?
DÖVİZ BÜROSUNDA ŞOK
Parayı gişeyi uzattım, adam evirdi çevirdi, yandaki gişeye uzattı, o da büyüteç ile baktı, abi şurda Özbekistan yazıyor dedi.  Google?ye baktılar ? Özbekistan Duması? çıktı? Eh? ne de olsa 1 liradan 600 Lira eder, 2 lira olsa 1200.- Lira eder diye kendimi teselli ediyorum.
Döviz bürosu google?den TL. karşılığına baktı. Kaç Lira eder dersiniz?? Aman küçük dilinizi yutmayın.
- Abi bunun değeri 1 Duma karşılığı 0,00008 TL.x 600 Duma 0,048 TL. ediyor.Yani 5 kuruş bile etmiyor. 4,8 kuruş ediyor. Bende şafak attı? Böyle umulmadık bir zamanda bir kayıp ve zarar gördüğümde hemen vicdan muhasebesi yaparım. Yaşar; bu günlerde ne yaptın ki Allah sana bu cezayı anında  verdi, diye geriye doğru gittim? Ben bu gün saat 4 de kalktım. Boy abdestimi aldım, Hacıbayram`da sabah namazını kıldım, oradan İsmail Karakaya hocamızın mezarını ziyaret ettik, kahvaltımızı yaptık. Hocamızın sohbetini dinledik? Hocamızın çocukları ile vedalaştık, arkadaşlarım beni evime kadar getirdi, daha eve girmeden bu adamla karşılaştık, adam beni muhteşem bir şekilde çarptı? Başka kötü bir amel işlemedim. Zaten sabah namazından eve dönüyorduk? Ancak tek aklıma gelen bana kurban düşmemesine rağmen emekli ikramiyesini kurban için vermeyi düşündüğünden sana kurban sevabı yok?! Mesajını aldım? Başkaca bir şey düşünemiyorum.
Sizin başınıza böyle bir şey gelirse önce 2 dairenin zekatı 50 lira mı olur diye kendinize sorun. İlk 300 den sonra sen bana ne vereceksin dövizi görelim demenizi, parayı cüzdandan tek tek sayıp paranın geride kalanını göstermeyin? derim. 
Bu paylaşımın bir magazin paylaşımı olmayıp, bu yaşıma geldim, böyle bir dolandırıcılık ilk defa başıma geldiği için geç de olsa tecrübe aktarımı yapmak istedim.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR