PRATİK BİLGİLER

PRATİK BİLGİLER Haberleri

Sabır Çiçeği`nin 7 sırrı!

Sabır Çiçeği , 7 Yılda Bir Açar, 7 Gün Sonra Söner, 7 Yıllık Uykusuna Dalar?

Sabır Çiçeği`nin 7 sırrı!
PRATİK BİLGİLER 19.08.2021 07:32:48 0

Sabır Çiçeği, 7 yılda bir açar, 7 gün sonra söner, 7  yıllık uykusuna dalar?

Peki nedir Sabır Çiçeği?
Agave bitkisi, agavaceae familyasından gelmektedir. Anavatanı Orta Amerika olan, Meksika`da çöllerde doğal olarak yetişen bir kaktüs türüdür. Agave bitkisi Unesco tarafından dünya mirası listesine girmiş ve koruma altına alınmıştır ve 300 kadar türe sahiptir. Türkçe`de sabır otu ya da sabır çiçeği olarak bilinmektedir
Sabır çiçeği hikayesi nedir?
SABIR ÇİÇEĞİ ile ilgili görsel sonucu
Kur-an`ı Kerim`de geçmemesine rağmen sarı sabır çiçeği hikayesi birçok kaynakta bulunmaktadır. Bu hikayeye göre Adem ve Havva yasak elmayı yediklerinde ve cennetten kovulduklarında, Allah`tan o kadar utanmışlardır ki bir bitkinin arkasına sığınmak istemişlerdir. ... Fakat bir tek sarı sabır onları kabul etmiştir.
Sarısabır otu, nam-ı diğer aloe vera; kabızlık, cilt hastalıkları, enfeksiyonlar ve kolik için doğal bir ilaç olarak geleneksel Hint tıbbında kullanılmaktadır. Çin tıbbında, mantar hastalıklarının tedavisinde sıklıkla önerilmektedir ve Batı dünyasında kozmetik, ilaç ve gıda endüstrilerinde yaygın bir kullanım alanı bulmuştur. Aslında, aloe vera ekstrelerinin üretimi, dünyadaki en büyük botanik endüstrilerinden biridir.
Sarısabır otu hadislerde geçmektedir ve Peygamberimiz tarafından göz hastalıklarının tedavisinde kullanılabileceği söylenmiştir. Peki, sarı sabır Kuranda geçiyormu? Kur-an?ı Kerim?de geçmemesine rağmen sarı sabır çiçeği hikayesi birçok kaynakta bulunmaktadır. Bu hikayeye göre Adem ve Havva yasak elmayı yediklerinde ve cennetten kovulduklarında, Allah?tan o kadar utanmışlardır ki bir bitkinin arkasına sığınmak istemişlerdir. Fakat hiçbir bitki, onları kabul etmemiştir. Fakat bir tek sarı sabır onları kabul etmiştir. Çünkü Adem?in alnında Peygamberimizin nurunu görmüştür. Bu yüzden, Allah, sarı sabır otunu, sarı sabır ağacını ve sarı sabır tohumunu her derde deva ilan etmiştir.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR