Amerika`da neler oluyor?

Amerika`da neler oluyor?

ABD?nin başkenti Washington?da gösteri düzenleyen Trump destekçilerinden bazıları polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi.

WASHİNGTON/ANKARA - ABD?nin başkenti Washington?da gösteri düzenleyen Trump destekçilerinden bazıları polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi.
Washington`da, Seçiciler Kurulu oylarının sayıldığı ve 3 Kasım 2020`deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarının resmileştiği Kongre oturumu devam ederken Trump destekçileri de Kongre binasının dışında protesto düzenliyor.
GİRİŞ ÇIKIŞ KAPATILDI
Göstericilerden bir grubun polis barikatını aşarak Kongre binasına girmesi sonucu polisin biber gazıyla müdahalesine ilişkin görüntüler sosyal medyaya yansıdı.
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Gösteriler nedeniyle, Washington`da yerel saatle 18.00`den sonra sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Öte yandan Arizona`daki seçim sonuçlarına itirazı değerlendiren Senato, olaylar nedeniyle oturuma ara verdi.
"Senato Başkanı" sıfatıyla söz konusu oturumu yöneten Başkan Yardımcısı Mike Pence`in ise güvenlik nedeniyle binadan çıkarıldı.
TÜRKİYE`DEN TEPKİLER
Mustafa ŞENTOP (TBMM Başkanı): ABD`deki olayları endişe ile izliyor; tarafları öncelikle sükunete davet ediyoruz. Daima hukuk ve demokrasi içinde sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Türkiye olarak her zaman hukuktan ve demokrasiden yana olduk; herkese de bunu tavsiye ederiz.