Tarih: 27.02.2021 21:49

Japonlar "Yalnızlığa Çare" için Bakan atadı!

Facebook Twitter Linked-in

TOKYO - Japonya?da yalnızlık ve izolasyonun doğurduğu depresyon ve ruhsal bunalımlar tavan yapıp intiharlar artınca Tetsushi Sakamoto, soruna çözüm bulması için ?yalnızlık bakanı? olarak atandı.

BAŞBAKAN`DAN GÖREV
Başbakan Yoshihide Suga, dün bölgesel Yeniden Canlandırma Bakanı Tetsushi Sakamoto`ya, yeni koronavirüs salgını sırasında giderek daha ciddi hale gelen yalnızlık ve izolasyon sorununu ele alma çabalarını denetlemesini söyledi.
 
Başbakan Suga, Bakan Sakamoto`ya ?Kadınlar (erkeklerden) daha fazla izolasyondan muzdarip ve intiharların sayısı yükselen bir eğilimde. Umarım sorunları tespit edersiniz ve kapsamlı bir şekilde politika önlemlerini teşvik edersiniz? talimatı verdi.
Düzenlediği basın toplantısında Sakamoto, "Sosyal yalnızlığı ve izolasyonu önlemek ve insanlar arasındaki bağları korumak için faaliyetler yürütmeyi umuyorum" dedi.
Bakanın, yalnızlık ve izolasyonla karşılaşan insanlara yardım edenlerin görüşlerini dinlemek ve destek tedbirlerini tartışmak için Şubat ayı sonlarında bir acil durum forumu düzenlemeyi planladığını açıkladı. Suga foruma katılmayı planlıyor.
İktidardaki Liberal Demokrat Parti`den bazı milletvekilleri konuyu gönüllü olarak inceliyorlar.
Konu birden fazla ajansı içerdiğinden, hükümet Kabine Sekreterliğinde bir sekreterya kuracak ve Sakamoto politika girişimlerini uygulamaya koymada merkezi bir rol oynayacak.
Sakamoto ayrıca tüm vatandaşların dinamik katılımını teşvik etmekten ve azalan doğum oranına yönelik önlemlerden sorumlu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —