Tarih: 22.05.2021 16:43

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ!"

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA (üçüncüsayfahaber) - İklim değişikliği gündemdeki yerini korurken TBMM bünyesinde kurulan Küresel İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu da çalışmalarını devam ettiriyor. Komisyonda Milliyetçi Hareket Partisi`nden (MHP) İzmir Milletvekili Prof. Dr., Hasan Kalyoncu da yer alıyor. 
Komisyon toplantılarına önemli katkıda bulunan MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu bugün de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iklim değişikliğine bir kere daha dikkat çekti.
İklim değişikliğinin bir milli güvenlik meselesi olduğunu ifade eden MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu şunları söyledi:
TÜRKİYE`Yİ BİRÇOK ALANDA ETKİLEYECEK
"İklim değişikliği ülkemizi birçok alanda etkileyecektir. Bunların başında su, kuraklık ve tarım gelmektedir. Bu sebeple sürekli dile getirdiğimiz gibi, bu etkilerin milli güvenlik meselesi olarak ele alınması ve değerlendirilmesi gerekmektedir.
DENİZ TURİZMİ SEZONU ETKİLENECEK
İklim değişikliği ülkemizde turizm üzerinde de büyük etkiler oluşturacaktır. Akdeniz bölgesinde ısı artışı, ilk olarak deniz turizmi sezonunu etkileyecektir.
Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yüksek sıcaklıklardan dolayı denize girilemeyecek duruma gelecek fakat diğer 9 ay deniz mevsimi haline gelebilecektir. Ocak ayında dahi deniz turizmi olabilecektir.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ TURİZMDE KARADENİZ`E YARIYOR
Bu durum Akdeniz bölgemizde bu şekilde ortaya çıkarken Karadeniz bölgemizin de yazları deniz turizmine çok daha elverişli hale gelebilecektir.
Kış turizminde kar azlığından dolayı değişimler ve olumsuzluklar yaşanacaktır. Kış turizminde alternatif turizm çeşitleri planlanmalıdır. İklim değişikliği ekoturizmi de olumsuz etkileyecektir.
TURİZM YENİDEN PLANLANMALI
Ülke genelinde turizm yeniden planlanmalı ve sıcaklık artışlarına göre öngörüler ve planlamalar oluşturulması gerekmektedir. Turizm sektörünün de iklim değişikliği etkilerine göre kendisini hazırlanması önemli olacaktır."



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —