Tarih: 30.05.2021 16:22

Küstah Suriyeli!

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA - Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Beşar el-Caferi, Türkiye`yi terörle mücadele için bulunduğu topraklarını işgal etmekle suçladı. Bakan Yardımcısı, işgal edilen toprakların 1.800 km²`lik Golan Tepelerinin 4 katı olduğunu da iddia etti.
Beşar el-Caferi, terörle mücadele kapsamında Suriye topraklarında bulunan Mehmetçiklerimizin ve güvenli bölge olarak belirlediği toprakların tümünün İsrail`in işgali altında bulunan Golan tepelerinden 4 kat daha büyük olduğunu iddia etti.
Küstah Bakan Yardımcaısı, "Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Beşar el-Caferi, Türkiye`yi terörle mücadele için bulunduğu topraklarını işgal etmekle suçladı.
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Beşar el-Caferi
?Türkiye, Golan?dan 4 kat daha büyük Suriye toprağını işgal etti.? dedi.
Suriyeli Bakan Yardımcısı, Türkiye ile aralarında güvenlik görüşmeleri olduğunu, ancak neticesiz kaldığını da söyledi.

GOLAN`IN İŞGALİ 

İsrail, 9 Haziran 1967`de Altı Gün Savaşı sırasında Kuneytire kenti dâhil Golan Tepelerini ele geçirdi.

Golan Tepeleri`ni İsrail için önemli kılan etkenlerin başında güvenlik ve su geliyor. Bölge güvenlik açısından gözardı edilemeyecek kadar jeostratejik bir konumda ve zengin su yataklarına sahip. İsrail toplam su ihtiyacının üçte birini Şeria Nehri ve Golan Tepeleri`ndeki su kaynaklarından temin ediyor.
Bölgenin en yüksek noktalarından biri olan ve Şam`a sadece 60 kilometre uzaklıkta bulunan Golan Tepeleri`ni elinde tutan İsrail, bu sayede komşu ülkelere karşı büyük bir stratejik avantaj sağlıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —