MHP`li Mirza "Yağlıpınar Göletine kıymayın"

Gölbaşı Yağlıpınar`daki göletin sel kapanının açılarak suların tahliye edilmesi çevresel sorunları gündeme getirdi

MHP`li Mirza
ÇEVRE 7.06.2021 12:14:28 0

ANKARA (üçüncüsayfahaber) - Gölbaşı Yağlıpınar`daki göletin sel kapanının açılarak suların tahliye edilmesi çevresel sorunları gündeme getirdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölbaşı Belediye Meclisi Üyesi Uğur Mirza, Mecliste yaptığı gündem dışı konuşmada soruna dikkat çekti. MHP`li Mirza, Yağlıpınar Göleti ile yeni bir ekosistem kurulduğunu ancak tahliye edilen sularla birlikte çevresel risklerin arttığını bildirdi. Uğur Mirza, "Suların tahliye edilmesi ile kuşların bölgeden ayrılması söz konusudur. Ayrıca oluşan bataklık bölgede sivrisineklerin çoğalması ve Kovid19 da dahil birçok bulaşıcı hastalığın sivrisinekler yolu ile bulaşabileceğini göz önüne aldığımızda durumun önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır" uyarısında bulundu.
MHP Gölbaşı Belediye Meclisi Üyesi Uğur Mirza konuşmasında şu uyarılarda bulundu:

"Belediye Meclisimizde gündem dışı konuşmalarda söz alarak; Gölbaşı`mızın Mogan Gölü Sel Kapanı olarak yapılan Yağlıpınar Göletimiz ve göletteki suyun büyük kısmının tahliye edilmesi ile ortaya çıkan çevresel sorunları dile getirdim.
TURİZME ARTI DEĞER... 
Sadece Yağlıpınar Mahallemizde bile yaklaşık 1600 dönüm arazinin toplulaştırma yolu ile taşınması ile Gölbaşımıza kazandırılan bu gölet ile bölgede yeni bir ekosistem oluşmuş ve yüzlerce kuş türü bölgeye gelerek ki, bunların en ünlüleri Flamingolar ve Pelikanlar ilçemize turizm açısından artı değer katmıştır. Bölgeye  doğa fotoğrafçıları başta olmak üzere birçok ziyaretçi gelmektedir.
Barajın tam kapasite ile dolduğunda tutacağı su miktarı yaklaşık 2.85 kilometrekaredir. 
SULARIN TAHLİYESİ İLE KUŞLARIN AYRILMASI SÖZ KONUSU
Suların tahliye edilmesi ile kuşların bölgeden ayrılması söz konusudur.
Ayrıca oluşan bataklık bölgede sivrisineklerin çoğalması ve covid19 da dahil birçok bulaşıcı hastalığın sivrisinekler yolu ile bulaşacabileceğini gözönüne aldığımızda durumun önemi birkez daha ortaya çıkmaktadır. 
BİR SİVRİSİNEK KABUSU DAHA YAŞAMAYALIM
Bir sivrisineğin rüzgarsız ortamda yaklaşık 17 km uçabileceğini düşündüğümüzde geçmiş yıllarda yaşadığımız sivrisinek kabusunu tekrar yaşamamız olasıdır.
Bir diğer önemli husus ise yine bu havzada endemik bitkimiz olan Sevgi Çiçeği de yetişmektedir.
GÖLBAŞI İÇİN ÖNEMLİ BİR ÇEVRE SORUNU OLACAK
Gölbaşımız için önemli bir çevre sorunu olacak olan bu durumun çözümü için tüm yetkilileri ve Gölbaşılıları göreve davet ediyorum." / Ramazan DURMUŞ


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR