"Avukatlık mesleğimiz bölücülük söylemlerine alet edilemez"

MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı Av. Kağan Kızılarslan, Dersim diye bir ilimizin olmadığını ifade ederek, "Dersim Barosu diye bir baroyu da tanımıyoruz" dedi.

HUKUK 27.11.2021 21:28:00 0

ANKARA (üçüncüsayfahaber) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkan Yardımcısı, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı Av. Kağan Kızılarslan, Dersim diye bir ilimizin olmadığını ifade ederek, "Dersim Barosu diye bir baroyu da tanımıyoruz" dedi.

Türkiye Barolar Birliği'nin 4-5 Aralık'ta Ankara'da yapılacak genel kurulunda Başkan adaylarından Av. R. Erdinç Sağkan'a destek için yayınlanan bildiride Tunceli Barosu yerine "Dersim Barosu" denilmesi tepki çekti.

MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı Av. Kağan Kızılarslan, avukatlık mesleğinin bölücülük söylemlerine alet edilemeyeceğini ifade ederek şöyle dedi:

"Dersim diye bir ilimiz yoktur, Dersim Barosu diye bir baroyu da tanımıyoruz. Devlete hadsizlik etmenin üstü insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi temel değerlerle örtülemez. Avukatlık mesleğimiz bölücülük söylemlerine alet edilemez."

Böz konusu bildiride Adıyaman, Batman, Mardin, Muş, Şanlıurfa, Şırnak ve Van Baro Başkanlarının da imlzaları bulunuyordu.
 


YAZARLAR