TÜRK DÜNYASI

TÜRK DÜNYASI Haberleri

Azerbaycan ile işbirliği ve ortak proje fırsatları

Türkiye'deki Azerbaycan Büyükelçiliğine bağlı Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Samir Abbasov, Ankara Resim Heykel Müzesi Müdürü Murat Yıldırım ile bir araya geldi.

Azerbaycan ile işbirliği ve ortak proje fırsatları
TÜRK DÜNYASI 20.04.2024 09:20:00 0

Azerbaycan müzeleri ile Türkiye'nin ünlü Resim ve Heykel Müzesi arasında işbirliği ve ortak proje fırsatları ele alındı.

Türkiye'deki Azerbaycan Büyükelçiliğine bağlı Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Samir Abbasov, Ankara Resim Heykel Müzesi Müdürü Murat Yıldırım ile bir araya geldi. Toplantıya Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçiliği Birinci Sekreteri İslam Guliyev de katıldı.
Murat Yıldırım başkanlığındaki muzede Türk resim ve heykelinin güzel örneklerinin sergilendiğini belirterek, müzenin kardeş ülkenin kültürünü teşvik etmede önemli bir rol oynadığını belirtti. Murat Yıldırım, Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nin Azerbaycan'ın ilgili müzeleriyle işbirliği kurmakla ilgilendiğini vurguladı.
Samir Abbasov, devletlerimiz arasında üst düzey ilişkilerin önemine, kültür alanında iş birliğinin genişletilmesine ve bu doğrultuda pratik çalışmaların, toplantıların ve ortak projelerin hayata geçirilmesinin önemine değindi. O, geçen yıl kasım ayında her iki ülkenin kültür bakanları arasında iş birliğine ilişkin belgelerin imzalandığını, bu anlaşmanın müzeler alanında iş birliğinin genişletilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

S.Abbasov Resim ve Heykel Müzesi'nin Azerbaycan'ın ilgili müzeleri ile ilişki ve işbirliğinin kurulması, bu amaçla Müze başkanının Azerbaycan'ı ziyareti, karşılıklı tecrübe alışverişi, Azerbaycan Kültür Merkezinin müzede ortak projelerinin hayata geçirmesi, Azerbaycan'a ilişkin bir serginin söz konusu müzeye kalıcı olarak sunulması ve sergilenmesi üzerinde anlaşmaya varıldı. 
Toplantı kapsamında müzenin çeşitli sergi salonları, Cumhuriyet döneminin Türkiye'de ilk opera gösteriminin yapıldığı müzenin 400 kişilik tarihi konser salonu ziyaret edildi ve Azerbaycanlı sanatçıların gelecekte burada konser organizasyonu hakkında anlaşmaya varıldı. 
Toplantının sonunda taraflar karşılıklı olarak ülkelerinin kültürüne ilişkin kitaplar sundu.

Ankara/www.ucuncusayfahaber.com.tr


YAZARLAR