“Barış ve huzurun anahtarı selamdır!”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı; kadınlara, yaşlılara, çocuklara ve aynı zamanda sokak hayvanlarına yönelik şiddet görüntülerinin arttığı bir sürece dikkat çekti

“Barış ve huzurun anahtarı selamdır!”
SİYASET 14.06.2024 09:28:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı; kadınlara, yaşlılara, çocuklara ve aynı zamanda sokak hayvanlarına yönelik şiddet görüntülerinin arttığı bir süreçte toplumsal barış ve huzurun temini, canlı varlıkların ve çevrenin korunması konularında önemli mesajlar verdi.

İL YÖNETİM KURULU TOPLANTISI…

Başkan Yusuf Kanlı, gündem maddelerini istişare ettiği İl Yönetim Kurulu toplantısında, siyaset kurumu olarak insan ve hayvan hakları, çevre, sağlık gibi alanlarda yaşanan sorunlara karşı duyarlı olduklarını belirtti. Kanlı, bu bağlamda Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ve MHP’nin toplumu ilgilendiren konulara hassasiyetle yaklaştığını kaydetti.

YAŞLILAR, ÇOCUKLAR, KADINLAR…

Yaz aylarında artan sıcakların insanların ruh hallerini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Başkan Yusuf Kanlı, “Bu aylarda asabiyet ve stres artarken, acelecilik öne çıkıyor, yoğun trafikte ise öfke patlamalarına şahit oluyoruz. Dolayısıyla özellikle bu aylarda Adanalılar olarak hepimizin daha çok hoşgörülü ve sabırlı olması lazım. Yaşlılara, çocuklara ve kadınlara daha anlayışlı olmak; sokakta, markette ve benzeri yerlerde onlara daima öncelik vermek gerekiyor.” ifadesini kullandı.

SELAM VE TEBESSÜMÜN ÖNEMİ…

Toplumsal barış ve huzurun önemine işaret eden Başkan Kanlı, “Aslında çevremizdeki tüm canlılarla ilişkilerimizde negatif enerjiyi dağıtacak, yerine hepimizin ihtiyacı olan pozitif enerjiyi sağlayacak sihirli adım selam ve tebessümdür. Dikkat edersek, sokaktaki canlıların bile bir tebessüme, yumuşak bir söze karşılık verdiğini görürüz. Nasıl bakarsak karşımızda onu görürüz. Yüce Rabb’imizin Son Elçisi, ‘Aranızda selamı yaygınlaştırınız’ buyurmuştur. Anlıyoruz ki barış ve huzurun anahtarı selamdır. Aziz milletimizin birlik ve beraberliğinin temini ve devamının da, aramızda yaşayacağımız sevgi ve muhabbetin gücüne bağlı olduğunu unutmamalıyız.” şeklinde konuştu.

“PATİLİ DOSTLARI İHMAL ETMEYELİM”

MHP İl Başkanı Kanlı, yaz aylarında sahipsiz sokak hayvanlarının ve kuşların artan su ihtiyacını hatırlattı. Kanlı, şunları söyledi:

“Bugünlerde çokça konuşulan sahipsiz köpeklerin neden olduğu sorunlar mutlaka çözüme kavuşacaktır. Bizler bu mevsimde patili dostlarımızı ve kuşları ihmal etmemeliyiz. Bir kap su, bir kap mama, bir kap yem ile onların hayatına katkı sunmamız lazım. Sevgili Peygamberimizin, ‘Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin.’ şeklindeki hadisi gereğince de her canlıya merhametle yaklaşmalıyız.”

ORMAN YANGINLARINA DİKKAT ÇEKTİ

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, yine yaz aylarıyla birlikte artan orman yangınlarına karşı tedbirli olunması gereğine vurgu yaptı. Başkan Yusuf Kanlı, “Orman yangınları ülkemiz için, insanlar için ve tüm canlılar için büyük tehlike arz ediyor. Yangın riski olan ormanlık alanlarda piknik yapılmamalı. Çevre güvenliği almadan asla ateş yakılmamalı. Şüpheli şahıslara dikkat edilmeli, gerekli görüldüğünde mutlaka Acil Çağrı Merkezi 112 hattı aranmalı.” dedi.

Adana/ucuncusayfahaber.com.tr 


YAZARLAR