Başkan Dinçer: İklim değişikliği ile mücadele tüm dünyanın kaygısı olmalı

Başkan Dinçer: İklim değişikliği ile mücadele tüm dünyanın kaygısı olmalı

7 farklı ülkeden gelen 41 katılımcı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’den iklim değişikliği ile mücadele ve çevre bilincine yönelik yapılan çalışmaları dinledi.

Aksaray Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğünün ‘Karbon Ayak İzi’ projesi için 7 farklı ülkeden gelen 41 katılımcı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’den iklim değişikliği ile mücadele ve çevre bilincine yönelik yapılan çalışmaları dinledi.

Aksaray Belediyesi meclis salonunda yurtdışından gelen misafirlerini ağırlayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, katılımcılara Aksaray Belediyesi’nin iklim değişikliği ile mücadele ve çevre bilincine yönelik hayata geçirdiği projeler hakkında bilgiler verdi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i dinleyen katılımcılara Aksaray Belediyesi tarafından karbon salınımını en aza indirmek için yapılan projeler görselleri ile birlikte anlatıldı.

 

İklim değişikliği ile mücadelenin tüm dünyanın ortak kaygısı olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Akıllı Bisiklet Yolları ve istasyonları projesi, yaya yolları, Katı Atık Tesisi ve atık ayrıştırma ve toplama tesisleri gibi projelerle karbon salınımını ciddi oranda azalttıklarının katılımcılara anlattı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projelerini ilgi ile dinleyen katılımcılar projelerin detayları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Başkan Dinçer’e tesisler hakkında sorular sordular. Katılımcılar görüşmenin sonunda Aksaray Belediyesi’nin iklim değişikliği ile mücadele ve çevre bilincine yönelik yaptığı çalışmaları son derece başarılı bulduklarını belirttiler. Misafirperverliğinden ve iklim değişikliğine yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ettiler.