"Bayramlar, Türk Milleti’nin barış, huzur, kardeşlik ve kaynaşma hazinesi"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, bayramların Türk Milleti’nin barış, huzur, kardeşlik ve kaynaşma hazinesi olduğunu bildirdi.

GÜNDEM 15.06.2024 10:47:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, bayramların Türk Milleti’nin barış, huzur, kardeşlik ve kaynaşma hazinesi olduğunu bildirdi. 
Kurban Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınlayan MHP İl Başkanı Gök "Bayramlar, paylaşmanın, mensubiyet şuurunun kökleşmesinin, milletsiz ve milliyetsiz kumpasların kazınıp atılmasının imkan ve irade kaynağıdır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Gökhan Gök'ün, Kurban Bayramı mesajı şöyle:

 

 

"Kucaklaşmaları tahkim ve takviye eden müstesna dönemler"

“Bayramlarımız; bizi biz yapan, kökümüze tarih ve maneviyatın kılcal damarlarından geçerek bağlayan, bununla da kalmayıp birlik ve beraberlik dolu kucaklaşmaları tahkim ve takviye eden müstesna dönemlerdir. Türk Milleti’nin barış, huzur, kardeşlik ve kaynaşma hazinesidir. Paylaşmanın, mensubiyet şuurunun kökleşmesinin, milletsiz ve milliyetsiz kumpasların kazınıp atılmasının imkan ve irade kaynağıdır.

Kurban ise bir Müslüman’ın tüm varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun samimi ifadesi olmakla birlikte, mana ve muhtevası çok derin ve kavrayıcıdır. Aynı zamanda Allah’a yaklaşmak, yakınlaşmak ve rızasını kazanmak için üstlenilen manevi vecibenin sahip olunan imkânlar nispetinde ifası ve idamesidir.

"Türk Milleti önündeki engelleri aşacak, daha güçlü bir şekilde varlığına ve  kimliğine sahip çıkacak"

İşte tüm bunlardan hareketle diyoruz ki; Türk Milleti, Allah rızası için kestiği kurbanların ilahi mükâfatıyla önündeki engelleri aşacak, daha güçlü bir şekilde varlığına, kimliğine, kültürel ve tarihsel haklarına sonuna kadar sahip çıkacaktır. Birlik ve beraberlik içinde her daim yaralarını sarıp yeniden şahlanan bir millet olarak, bu bayramda da tek bir ihtiyaç sahibi kalmayana dek insani tüm sorumluluklarını ifa edecektir.

Kurban Bayramı’nın barış, sağlık ve huzur getirmesini diliyor, bu bayramın tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Küskünlüklerin sona erdiği, gönüllerin bir olduğu, sevgi ve muhabbetin arttığı bir bayram diliyorum. Malatya’mızın güzellikleri içinde dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da kuvvetlendiği bir bayram için bunların elzem olduğu kanısındayım.

Bayramın ikinci günü İl Başkanlığında bayramlaşma var

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Yüce Türk Milleti’nin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Allah niyetlerimizi ve ibadetlerimizi kabul etsin. Hac vazifesi için kutsal topraklarda bulunan tüm Müslüman kardeşlerimizin de ibadetlerinin kabulünü Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. 17 Haziran Pazartesi günü (Bayramın 2. Günü) saat 11.00-13.00 arası Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı binamızda tüm hemşehrilerimizi bayramlaşmaya davet ettiğimi eklemek istiyorum.”

Malatya/www.ucuncusayfahaber.com.tr  / Abdulvahap DOĞU


YAZARLAR