GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Bozkurt, TTB'nin zoruna gitti!

Bölücü katillerin sözüm ona zafer işaretini kendilerine sembol yapan Türkiye Tabipler Birliği, Melih demiral'ın Bozkurt yapmasına ceza verilmesi nedeniyle UEFA'yı protesto için ameliyathanede Bozkurt yapmalarına çok içerledi.

Bozkurt, TTB
GÜNDEM 9.07.2024 23:50:00 0

Bölücü terör örgütü PKK'nın katillerinin sözüm ona zafer işaretini kendilerine sembol yapan Türkiye Tabipler Birliği, Merih Demiral'ın Bozkurt yapmasına ceza verilmesi nedeniyle UEFA'yı protesto için bazı doktorların ameliyathanede Bozkurt yapmalarına çok içerledi.

TTB'den yapılan açıklamada “Hekimler, sağlık hizmeti sunarken yansızlıklarını korumalıdır” diyerek Bozkurt sembolüne hazımsızlıklarını gösterdiler. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi açıklamasında  “Hekimlerin sağlık hizmeti sunarken politik kimlikleri de dahil olmak üzere kişisel değerlerini bir yana bırakmaları, gerek kendilerine gerekse de tıp kurumuna karşı güvenin sarsılmasına yol açabilecek her türlü söz ve davranıştan kaçınmaları gerekmektedir” iddiasında bulunuldu..

Anlamsız ve mesnetsiz bir açıklama

Bu arada Milliyetçi Hekimler Derneği, TTB'nin açıklamasını anlamsız ve mesnetsiz bir açıklama olarak nitelendirdi. 

Milliyetçi Hekimler Derneği'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Bozkurt sembolü siyasi bir argüman değil bin yılı aşkın süredir Türklüğün sembolüdür.
Hastaların şifası için mücadele eden Türk hekimlerinin bir görselinden bu kadar rahatsız olmanızın altında yatan sebepleri biliyoruz! Okuyucular üzülmesin…"

ANKARA / www.ucuncusayfahaber.com.tr


Anahtar Kelimeler: Bozkurt ' zoruna gitti!

YAZARLAR