TARİHTEN YAPRAKLAR

TARİHTEN YAPRAKLAR Haberleri

"Bulgaristan Türklüğü acılarını ve anılarını diri tutmalı"

Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Bursa Milletvekili Dr. M. Hidayet Vahapoğlu, "O acı günleri unutmamalarını ve o günleri yaşamamış genç nesillere yaşanan acıları aktararak anıları diri tutmalarını diliyorum" dedi.

TARİHTEN YAPRAKLAR 26.05.2024 08:48:00 0

Balkanlardaki en önemli Türk varlığını oluşturan Bulgaristan Türklüğü 35 yıl önce 24-25 Mayıs 1989’da yaşadıkları zulüm ve sürgün edildiler. 

Türkçe konuşmaları, Türkçe isim almaları, Türkçe mektup yazmaları ve tüm kültürel değerlerinin yasaklandığı Bulgaristan Türklüğü şimdi kimliklerini korumak için ettikleri mücadelenin gururunu yaşıyor. 

Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Bursa Milletvekili Dr. M. Hidayet Vahapoğlu, "O acı günleri unutmamalarını ve o günleri yaşamamış genç nesillere yaşanan acıları aktararak anıları diri tutmalarını diliyorum" dedi.

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Bursa Milletvekili Dr. M. Hidayet Vahapoğlu yayınladığı mesajda 35 yıl önce yaşanan zulüm günlerini hatırlatarak şunları söyledi:

Mezar taşlarına Türkçe isim yazmaları yasaklandı

"Bulgaristan Türklüğü Balkanların en önemli #Türk varlığını oluşturmaktadır. 
35 yıl önce 24-25 Mayıs 1989’da sürgün edildiler.
Türkçe konuşmaları, Türkçe isim almaları, Türkçe mektup yazmaları, not almaları, mezar taşlarına Türkçe isim yazmaları, sünnet olmaları gibi kültürel kimliklerini temsil eden değerleri yasaklandı. Bu kültürel soykırıma karşı çıkanlar başta Sofya cezaevi olmak üzere cezaevlerinde ve Belene gibi soykırım kamplarında susturulmaya, yok edilmeye çalışıldı. Onlar Türk kimliklerini korumak için mücadele ettiler. Dik durdular, Türk olduklarını onurla, gururla dile getirdiler, geri adım atmadılar. 

 

 

Komünist yönetimin eli kanlı eşkiyası Jivkov 

Komünist yönetimin eli kanlı eşkiyası Jivkov daha sonra Bulgaristan’ı Türksüzleştirmek üzere etnik temizlik programını devreye soktu ve soydaşlarımızı evlerinden, anılarından koparılıp trenlerle ülke dışına Türkiye’ye sürgün etti. 
Hepsi başımızı tacıdır. Hoş geldiler, sefalar getirdiler. 
Bulgaristan Türklüğünün,  Türk kimliğini koruma mücadelesinde hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Cezaevlerinde sağlıklarını yitiren, polisin ve askerin zulmü ile sakatlanan gazilerimizi muhabbetle kucaklıyorum. 
Kardeşlerimi en samimi duygularımla kucaklarken, o acı günleri unutmamalarını ve o günleri yaşamamış genç nesillere  yaşanan acıları aktararak anıları diri tutmalarını diliyorum."

www.ucuncusayfahaber.com.tr 


YAZARLAR