Büyükelçi Memmedov: Bu yüzyıl Türklerin yüzyılıdır

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı organizasyonunda Azerbaycan’ın bağımsızlığının 106. yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Büyükelçi Memmedov: Bu yüzyıl Türklerin yüzyılıdır
TÜRK DÜNYASI 29.05.2024 23:23:00 0

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı organizasyonunda Azerbaycan’ın bağımsızlığının 106. yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Rashad Mammadov, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin,  diplomatik misyon ve dernek temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.
Ankara'daki etkinlik saygı duruşu ve Türkiye ile Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla başladı.

 

 

Büyükelçi Memmedov: "Bu yüzyıl Türklerin yüzyılıdır" 

Büyükelçi Memmedov, burada yaptığı konuşmada, bugünün çok özel bir bayram olduğunu belirterek, söz konusu döneme ilişkin bilgi verdi, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki iyi ilişkilere değindi.
Memmedov, ülkesinin İkinci Karabağ Savaşı'ndaki zaferine de işaret ederek, "Bu yüzyıl Türklerin yüzyılıdır." dedi.

Şamil Ayrım'ın sözleri

Milletvekili Ayrım da Azerbaycan'ın bağımsızlığını kutlayarak, İkinci Karabağ Savaşı'ndaki zaferi hatırlattı.
Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı ve ulusal lideri Haydar Aliyev'in çalışmalarından bahseden Ayrım, Türkiye ve Azerbaycan halklarının bağımsızlığın kıymetini bildiğini vurguladı.
Ayrım, iki ülkenin tarihinde önemli yer tutan kişileri anarak sözlerini tamamladı.

 


 

Milletvekili Erdoğan da etkinliğin düzenlenmesi ve çalışmaları için Attar'a teşekkür ederek, bu tarz organizasyonlar ve anma törenlerinin çok önemli olduğunun altını çizdi.
Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ortak noktalara dikkati çeken Erdoğan, bağımsızlık gibi kavramların çocuklara anlatılmasının önemine vurgu yaptı.
Ev sahibi Attar da konuşmaların sonunda, katılımcılara teşekkür etti.

 


 

Etkinlik kapsamında Azerbaycan halk dansları ve halk müziği gösterisi yapıldı, davetlilere Azerbaycan mutfağından lezzetler ikram edildi.

Ankara/www.ucuncusayfahaber.com.tr


YAZARLAR