TARİHTEN YAPRAKLAR

TARİHTEN YAPRAKLAR Haberleri

CENGİZ AYTMATOV’UN DUASI

Eğer yıldızlar insan olsa, gökyüzü onlara dar gelir, sığmazlardı.

CENGİZ AYTMATOV’UN DUASI
TARİHTEN YAPRAKLAR 29.03.2024 00:41:00 0

Eğer yıldızlar insan olsa, gökyüzü onlara dar gelir, sığmazlardı.

CENGİZ AYTMATOV’UN DUASI

“Tanyeri ağarırken, güneş doğmadan ve dünya uykudayken bile her şeyden haberdar ve her şeyi gören, her yerde hazır ve nazır olan Yüce Allah’ım! Sana canı gönülden yalvarıyorum.

Evvela sana muhtaç olmadan senin huzuruna gelmediğim için, şimdi de gelip böyle yakardığım için bağışla beni.

Ben bu dünyada yaşadıkça yalnızca sana duacıyım. Büyük Allah’ım, sen adalet sahibi, esirgeyen, bağışlayan ve affedensin; bu sebeple senden af diliyorum.

Dualarımda samimiyim. Ben, senden dünya nimetlerinin çoğaltılmasını veya ömrümün uzatılmasını dilemiyorum. İnsan ruhunun kurtuluşu yalnızca senin hükmüne bağlıdır. Bizi görmezden gelme! Dünyanın kötülüklerinden aklanmayı ve arınmayı bana nasip eyle!

Ey Allah’ım! İnsanlığın gözünü kapatan karanlık perdeyi aç. Kendi nefsim için bir arzum, takdir ettiğin her şeyi kabul etmekten başka çarem ve sonsuzluk âlemine elbet bir gün mutlaka gideceğimden şüphem yoktur.

Her şeye kâdir ve bütün varlıkların yaratıcısı Yüce Allah’ım! Bizim kaderimizi de sen takdir edersin. Yalnızca sana dua eder, yalnızca sana sığınarak yalvarırım ki, sana olan sevgi ifadelerim dışında bir kul olarak başka bir şey dileyemem. Hakiki niyetim kibirden arınmış olarak hâlis düşüncelerle senin huzuruna çıkmaktır.

Ey Büyük Allah’ım! Öyle bir mucize gerçekleştir ki, senin yarattığın uzayda günden güne, geceden geceye senin belirlediğin yörüngede sonsuzluk yolculuğundaki (ak) gemi yüzmeye devam etsin! Bu gemi, okyanustan okyanusa değişmeden, yıpranmadan ve bütün asaletiyle yoluna devam etsin!

Dalgalar, gemiye engel değil, destek olsun; dalgalardan çıkan sesler bitmek bilmeyen nağmeler oluştursun. Okyanustan çıkan buhar bulut olup damlaları sicim gibi yağmura dönüşsün ve o ak geminin üstüne yağsın.

Ebediyete giden bu gemide güverteden gıcırtılar, ambardan makine ve martı sesleri arkalardan rüzgârla birlikte duyulsun. Bu gemi, uzak bir okyanus sahilindeki aydınlık şehre (cennete) doğru yol alsın! Ancak o sahile ulaşmak ebediyen mümkün değildir. Bu duygularla dualarımın kabulünü diliyorum. 
Amin!”


Anahtar Kelimeler: CENGİZ AYTMATOV’ DUASI

YAZARLAR