SAĞLIK

SAĞLIK Haberleri

Cilt kanserinde risk faktörleri

Cilt kanseri genellikle güneş ışığına maruz kalan bölgelerde gelişir, bu nedenle en sık yüz, boyun, eller ve kollar gibi açıkta kalan bölgelerde görülür.

Cilt kanserinde risk faktörleri
SAĞLIK 25.04.2024 13:36:00 0

Cilt kanseri, cilt hücrelerinin anormal şekilde büyümesi ve çoğalması sonucu ortaya çıkan bir kanser türüdür. Cilt kanseri genellikle güneş ışığına maruz kalan bölgelerde gelişir, bu nedenle en sık yüz, boyun, eller ve kollar gibi açıkta kalan bölgelerde görülür.

Cilt kanserine neden olabilen risk faktörleri:

Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak, cilt kanseri riskini artırabilir. Özellikle güneş yanıkları, cildinizi daha fazla riske sokabilir.
Açık ten rengine sahip olanlar ve kolayca güneş yanığı olanlar, daha yüksek bir risk altındadır.
Güneş ışınlarının yanı sıra, solaryum ve bronzlaşma yatakları gibi yapay UV ışınlarına maruz kalmak da cilt kanseri riskini artırabilir.
Ailede cilt kanseri öyküsü olanlar, genetik olarak daha yüksek bir risk altındadır.
Bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, HIV veya organ nakli sonrası bağışıklık baskılayıcı ilaçlar alanlar gibi, cilt kanseri riski altında olabilirler.
Yaşla birlikte, cilt kanseri riski artar. 
Bazı kimyasallara (örneğin arsenik) veya radyasyona maruz kalmak, cilt kanseri riskini artırabilir.
Daha önce cilt kanseri geçirenler, tekrarlayan kanser riski altında olabilirler.
Cilt kanseri risk faktörleri kişiden kişiye değişebilir ve birden fazla faktör bir arada bulunabilir. Özellikle güneşten koruyucu önlemler almak ve düzenli cilt kontrolleri yapmak, cilt kanseri riskini azaltmada önemli olabilir.

 

 

Bilgi ve Randevu 
0312 911 77 77 
https://www.koruhastanesi.com/cilt-kanseri-nedenleri-ve-tedavisi--2754-5

#CiltKanseri #DeriKanseri #GüneşKoruma #CiltSağlığı #Dermatoloji #KanserFarkındalığı #CiltKanseriFarkındalığı #CiltBakımı #CiltKanseriBilgilendirme


Anahtar Kelimeler: kanserinde faktörleri

YAZARLAR