"Cumhur İttifakı milletimizin refah seviyesini yükseltmeye kararlı"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Cumhur İttifakı olarak her insanımızın adil, huzurlu ve güvenli bir hayatla birlikte ekonomik rahatlığa erişmesini hedeflediklerini bi

SİYASET 26.06.2024 12:28:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Cumhur İttifakı olarak her insanımızın adil, huzurlu ve güvenli bir hayatla birlikte ekonomik rahatlığa erişmesini hedeflediklerini bildirdi. MHP'li Kalaycı “Kim ne derse desin, Cumhur İttifakı tüm meselelerin üstesinden gelmeye, milletimizin refah seviyesini yükseltmeye, millî menfaatlerimizi korumaya kararlı ve muktedirdir” dedi.

TBMM Genel Kurulunda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, ekonomi programının kararlı bir şekilde uygulandığını ve makro finansal göstergelerin belirgin bir şekilde iyileştiğine dikkat çekti.

Merkez Bankası brüt rezervlerinin 146 milyar doları aştığını ifade eden MHP GĞenel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamaycı şunları söyledi:

TÜRKİYE'NİN RİSK PRİMİ DÜŞTÜ, KREDİ NOTU ARTTI

"Ülkemizin risk primi düşmüş, kredi notu artmış, görünümü pozitife dönmüştür. İhracat bu yılın ilk beş ayında yüzde 4,5 artarken ithalat yüzde 9,3 azalmıştır. Dış ticaret açığı bu dönemde 19,3 milyar dolar, yıllık ise 35,2 milyar dolar azalmıştır. Cari açık Ocak-Nisan döneminde 13,5 milyar dolar, yıllık 23,7 milyar dolar azalmıştır. Türk ekonomisi 2024 yılı ilk çeyreğinde yüzde 5,7 büyümüş, net dış talebin katkısı 5 çeyrek sonra pozitife dönerek 1,6 puan olmuştur. Yatırımlar yüzde 10,3 artarken makine ve teçhizat yatırımları dört buçuk yıldır aralıksız büyümektedir. Nisan ayı itibarıyla yıllık 983 bin ilave istihdam sağlanmış, işsizlik oranı son 12 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8,5'e gerilemiştir. 

Yıllık enflasyonda en kötü geride kalmış, belirgin ve kalıcı düşüş dönemine girilmiştir. Bununla birlikte, önümüzdeki süreçte Türk ve Türkiye Yüzyılı'na temel olacak kalıcı ve güçlü reformları peş peşe hayata geçirmeliyiz.
Cumhur İttifakı olarak bizim gayemiz, her insanımızın adil, huzurlu ve güvenli bir hayatla birlikte ekonomik rahatlığa erişmesidir. Kim ne derse desin, Cumhur İttifakı tüm meselelerin üstesinden gelmeye, milletimizin refah seviyesini yükseltmeye, millî menfaatlerimizi korumaya kararlı ve muktedirdir."

Ankara /www.ucuncusayfahaber.com.tr


YAZARLAR