Depremzedelere LGS kontenjanında adaletsizlik var!

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Giriş Sınavında tercih yapacak depremzede öğrencilere kontenjan ayırırken depremzede olup bulundukları yeri terk ederek başka illere göç etmek zorunda kalan depremzede öğrencileri es geçti.

Depremzedelere LGS kontenjanında adaletsizlik var!
EĞİTİM 30.06.2024 21:16:00 0

Ramazan DURMUŞ

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Giriş Sınavında (LGS) tercih yapacak depremzede öğrencilere kontenjan ayırırken depremzede olup bulundukları yeri terk ederek başka illere göç etmek zorunda kalan depremzede öğrencileri es geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 2023-2024 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrenciler için "pozitif ayrımcılık" tanındığı açıklanırken deprem dolayısıyla taşınan öğrenciler unutuldu. 

Eğitimciler tanınan bu hak konusunda depremden etkilenen tüm öğrencilerin yararlanmasının adaletsizliği gidereceğini belirterek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e çağrıda bulundular. 

TAŞINAN ÖĞRENCİLERE DE HAK TANINMALI

Milli Eğitim Bakanı Tekin'e eğitimcilerin çağrısı şöyle:

"Deprem bölgesinde bulunan öğrencilere LGS sınavında verilen ek kontenjan haklarının deprem dolayısıyla taşınan öğrencilere de tanınmasını talep ediyoruz.

Deprem olduğunda ikamet adresi deprem bölgesi olan ama evlerinin hasarından ve zoraki sebeplerden dolayı farklı illere giden depremzede öğrecilere de bu hak mutlaka verilmelidir.

Binlerce insan depremi bölgede yaşadı ve oradan ayrılmak zorunda kaldı. Depremzedeleri orada yaşayan yaşamayan diye kategorilere ayırmak doğru değil. İşin doğrusu deprem esnasındaki ikamet adresi neresi. eğer deprem bölgesiyse tüm depremzede öğrenciler bu haktan yararlanmalıdır.

ANKARA / www.ucuncusayfahaber.com.tr


YAZARLAR