Dikkat! Hastane randevularında sistem değişti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS'de yeni dönemi açıkladı.

Dikkat! Hastane randevularında sistem değişti
SAĞLIK 9.05.2024 21:54:00 0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS'de yeni dönemi açıkladı. Kocanın yaptığıaçıklamaya göre, sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hasta, akşam saat 20.00’ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. 

Bakan Koca, bu sisteme “Onaylı Randevu Sistemi” dediklerini ifade ederek "MHRS’de başlatılan bu yeni döneme 'Onaylı Randevu Dönemi' diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklama özetle şöyle:

"Sağlık sistemimiz sıradan bir sistem değil. Vatandaşlarına, sosyal güvenlik kapsamında bedelsiz sunabilen ender ülkelerden biriyiz. Sınırlı kaynakla sınırsız talebi karşılamaya çalışıyoruz. En büyük gücümüz sağlık çalışanlarımız. Onlara çabaları için teşekkür ediyorum.

Sağlıkta istenilen sonucun temelde insan kaynağına bağlı olduğunu biliyoruz. Tıpta uzmanlık talebini artırarak 4 yıl sonra uzman hekim sayısını artmasını garanti altına almamızdır. Uzman hekim sayımız daha rahat hizmet verme seviyesine gelmiş olacak. 

PAZARTESİ BAŞLIYOR

Pandemide randevu sistemini yaygın kullanmaya biz teşvik ettik. Tercih randevulu muayeneye kaldı.

23 milyon kişi aldığı randevulardan 3'te 1'ine gelmedi. Gelinmeyen randevu sayısı 81 milyon. Randevu kapasitesinin yüzde 30'u kullanılamadı.

Eskiden kamu hastaneleri denince anlaşılan ile bugün anlaşılan aynı değildir.

Sağlık hizmeti almayı kolaylaştıracak bir noktayı paylaşmak isterim: Bir altyapı kurduk. Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de 'Onaylı Randevu Dönemi' diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun. Hasta gelemeyeceği randevuyu iptal edecek.

65 YAŞ ÜSTÜ ONAYDAN İSTİSNA 

65 yaş üstü ve kanser hastaları onaydan istisna olacak. Boş kalan her bir randevuda sistemden randevu alamayıp talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız. Öncelik talep bırakan hastalarda olacak.

Bu yeni sistemden beklenen sonucu alacağımıza inanıyoruz. Taleplerin etkin şekilde karşılanabilmesi için ise Randevu Koordinasyon Merkezini devreye alıyoruz.

Pandemi öncesinde birinci basamak aile hakimine gidenle bugün gidene bakınca yüzde 50 artış söz konusu. Yüzde 23 de ikinci üçüncü basamak hastanelerde artış oldu.


YAZARLAR