DOSTÇA'dan Doğaya Saygı yürüyüşü

DOSTÇA

Doğaya Saygı ve Çevreye Arkadaş Çankırı Derneği (DOSTÇA) Çankırı'da bir ilki gerçekleştirerek farkındalık kortej düzenledi.

Doğaya Saygı ve Çevreye Arkadaş Çankırı Derneği (DOSTÇA) Çankırı'da bir ilki gerçekleştirerek farkındalık kortej düzenledi.
Çankırı Lisesi bahçesinde İstiklal Marşı ve bayrak töreni de Keçiören Etlik Halk Eğitim Bando Takımının eşliğinde söylenmesi ise Türkiye’de bir ilk oldu.

Doğaya Saygı ve Çevreye Arkadaş Çankırı Derneği (DOSTÇA) Başkanı Metin Memiş, yaptığı konuşmada "DOSTÇA diyoruz ki, havası, suyu ve toprağı temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının temel insan haklarından birisi olduğu anlayışı, bizim çevreye bakışımızın temel ilkesidir" dedi.
Gelecek nesillere temiz, doğal ve kültürel değerleri korunmuş, yaşanabilir bir çevrenin intikalini sağlayacak uygulamaların artırılarak hayata geçirilmesini beklediklerini ifade eden Dernek Başkanı Metin Memiş şunları söyledi:

"Değerli Protokol, Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşların Başkan ve yöneticileri çok kıymetli yeşili, doğayı seven, önemseyen Çankırı’nın gönüllüleri sizleri Derneğimiz adına DOSTÇA selamlıyorum.

Temel insan haklarından birisi

Çevre haftası faaliyetimizin yapılmasında Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyemize, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mezun olduğum Çankırı Lisesi ve öğrencilerine çok teşekkür ediyor ve Doğaya Saygı ve Çevreye Arkadaş Çankırı Derneği olarak; kısaca DOSTÇA diyoruz ki, havası, suyu ve toprağı temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının temel insan haklarından birisi olduğu anlayışı, bizim çevreye bakışımızın temel ilkesidir. 
Gelecek nesillerimize temiz, doğal ve kültürel değerleri korunmuş, yaşanabilir bir çevrenin intikalini sağlayacak uygulamaların artırılarak hayata geçirilmesini bekliyoruz.
Çevre sorunları, doğada tahribatın ve kirlenmenin ortaya çıkmasından sonra çözümü aranan sorunlar olarak değil,
Çevreyi kirletmeden, plan ve programlarla önceden belirlenen kıstaslar çerçevesinde ele alınmasının ve çevrenin korunmasının doğru olduğuna inanıyoruz.
Eğitimin her düzeyinde müfredata çevre ve doğal kaynak kullanım bilincinin yerleştirilmesi temennimizdir.

“Kuraklık ve çölleşmenin önlenmesini bekliyoruz”

Su, hava, toprak ve denizi birlikte dikkate alan entegre çevre politikaları geliştirilmesini, verimli tarım toprakların korunmasını, erozyon önlenmesini, su havzalarının korunmasını, su kaynaklarının kontrol altına alınmasını, sulama kanalları ve diğer suyollarındaki su kayıpları sıfırlanarak kuraklık ve çölleşmenin önlenmesini bekliyoruz. 
Yeşil üretim stratejisini hem ekolojik dengenin sağlanması, hem de sürdürülebilir bir kalkınma için gerekli görüyoruz.
Devletin İklim değişikliği ile ilgili 2053 yılında “emisyon net sıfır” hedefini destekliyoruz.
Son olarak: ÇEVRECİLER VATANSEVERDİR, BÜTÜN VATANSEVERLER ÇEVRECİDİR.
HOŞÇA KALIN, DOSTÇA KALIN!"

Çankırı/www.ucuncusayfahaber.com.tr