SİVİL TOPLUM

SİVİL TOPLUM Haberleri

DOSTÇA'dan ziyaret turu

Ziyarette DOSTÇA dernek yöneticileri yaşanılabilir Çankırı, birlikte daha iyi nefes alabileceğimiz Türkiye istediklerini belirttiler.

DOSTÇA
SİVİL TOPLUM 14.06.2024 11:25:00 0

Doğaya Saygı Çevreye Arkadaş Çankırı Derneği (DOSTÇA) Çevre Haftası dolayısıyla 7 Haziran Cuma günü gerçekleştirilen ve Çankırı Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün paydaş olduğu; Çankırı Lisesi okul bahçesinde başlayıp, bando eşliğinde farkındalık kortej yürüyüşü ile Karatekin parkında konser ile son bulan faaliyete katkı sağlayan kurumlara DOSTÇA ziyaretler gerçekleştirdi.


Vali Yardımcıları Şahin BAYHAN, İsmail KÜRECİ ve Recep YÜKSEL ile İl Milli Eğitim Müdür Yrd. İlker KENDİR ile Çankırı Lisesi Müdürü Ahmet YOLCU’ya teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.
Ziyarette DOSTÇA dernek yöneticileri yaşanılabilir Çankırı, birlikte daha iyi nefes alabileceğimiz Türkiye istediklerini belirttiler. 

DOSTÇA Dernek Başkanı Metin Memiş şunları söyledi:

"Doğada tahribat ve kirlenme olmadan yani çevreyi kirletmeyen, plan ve programların yapılmasını ve çevrenin korunmasının doğru olduğuna inanıyoruz.
Ziyaretlerde; Çankırı Şabanözü Gündoğmuş Köyü Sırıklı Küme Evleri Mevkiinde bulunan perde ayaklı kuşların yaşadığı sazlık alan Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından gözlem statüsünde izlenmekte ve angıt, yaban ördeği, sakarmeke, karabatak, kara leylek, balıkçıl, tepeli pelikan, sumru, turna vb. kuş türlerini barındıran alanın “Sazlık Göl ya da Terme Sazlığı Kuş Cenneti” olarak kayıtlara geçirilmesini talep ediyoruz.
Verimli tarım toprakların korunmasını, erozyonun önlenmesini, su havzalarının korunmasını, su kaynaklarının kontrol altına alınmasını, bekliyoruz. Dostça Kalın."



Çankırı/www.ucuncusayfahaber.com.tr


Anahtar Kelimeler: DOSTÇA' ziyaret

YAZARLAR