SİVİL TOPLUM

SİVİL TOPLUM Haberleri

Emlak Danışmanlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kuruldu

Oda Başkanı Hakan Akçam: "Emlak Danışmanlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni hayata geçirdik" dedi

Emlak Danışmanlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kuruldu
SİVİL TOPLUM 5.01.2023 13:07:00 0

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, oda öncülüğünde başlatılan kararlı çalışmalar ve girişimler neticesinde emlak sektörüne hizmet eden meslektaşlarına en uygun şartlarda kredi imkanı sağlayacak S.S. Ankara Emlak Danışmanları ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin kuruluşunun gerçekleştiğini ifade ederek, "Odamız üyesi meslektaşlarımızın bir kredi kefalet kooperatifi yoktu. Bu nedenle gerçekleştirdiğimiz gayretli çalışmalar ve girişimler neticesinde ülkemizde bir ilk olan ve ana yapısını bin 250 gayrimenkul danışmanının oluşturduğu ve Ankara’da bulunan tüm meslektaşlarımızın faydalanacağı S.S. Ankara Emlak Danışmanları ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin kuruluşunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız." dedi.

TESKOMB GENEL BAŞKANI AKGÜL'E TEŞEKKÜR

Oda Başkanı Akçam, süreç içerisinde duyulan ihtiyaç ve sektörden gelen talep üzerine harekete geçtiklerini vurgulayarak,  şunları kaydetti: 

"Bu bir ihtiyaçtı. Göreve geldiğimiz günden bugüne meslektaşımızı işletmelerinde ziyaret ederek, sektöre ve mesleğe dair  tespit ve taleplerini, şikayetlerini dinledik. Bu ziyaretlerde de özellikle sektörümüze hitap eden bir kredi kefalet kooperatifinin eksikliği karşımıza çıkıyordu. Şimdi sona yaklaştık ve çok yakında faaliyete geçiyoruz. Düşük faiz oranları ile kredi imkanı veren S.S. Ankara Emlak Danışmanları ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimizden kredi almaları emlakçılık üzerine faaliyet gösteren üyelerimizin menfaatine olacaktır.  Düşük faizli ve uygun ödeme koşullu kredilerden faydalanmak isteyen üye esnafımızın, kurmuş olduğumuz S.S. Ankara Emlak Danışmanları ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne gelerek detaylı bilgi almaları ve müracaatlarını buraya yapmaları gerekmektedir.  Kredi kefalet kooperatifimizin kuruluş sürecinde hep olumlu yaklaşım gösteren, teşvik ve yönlendirmeleriyle, desteğiyle hep yanımızda olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Sayın Abdulkadir Akgül'e ve destek veren, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum."

500 BİN TL KREDİ, 5 YIL VADE

Kredi kefalet kooperatifleri aracılığı ile verilen esnaf kredilerinin kendi işini kurup da geliştirmek isteyen-desteğe ihtiyaç duyulan anda esnafın başvurabileceği ve yararlanabileceği faizi düşük, ödeme koşulları uygun bir kredi türü olduğunu ve esnafın hizmetine sunulan kredinin 60 ay vadeye kadar uygun taksitlerle kullandırıldığını belirten Oda Başkanı Akçam, tüm esnaf ve sanatkarların yararlanabileceği kredi şartları ile ilgili şu bilgileri verdi: "Esnaf kredisi, esnafın ekonomik açıdan desteğe ihtiyaç duyduğu anlarda başvurabileceği ve yararlanabileceği faizi düşük bir kredi türüdür . Başvurular Halkbank aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu krediden faydalanabilmek için teminat şartı aranıyor. Şartlar sağlanırsa yıllık yüzde 7,5 faiz oranıyla, 500 bin TL'ye kadar kredi kullanma imkanı sağlanıyor. Esnaf kredisi için ödeme seçenekleri; 3 ve 6 aylık periyodlar halinde gerçekleşebiliyor ve 5 yıl vade ile sınırlı oluyor. Başvuruda teminat zorunlu olmakla birlikte, duruma göre 2 kefil de istenebiliyor." 


YAZARLAR