"Ermeni çetelerinin katliamları gerçeği acı bir şekilde önümüzde duruyor"

Ziyaretiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Prof.Dr. Ruhi Ersoy, Ermeni çetelerinin neden olduğu katliamların acı bir şekilde önümüzde durduğuna dikkat çekti.

TARİHTEN YAPRAKLAR 26.04.2024 16:08:00 0

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve 25-26.  Dönem MHP Osmaniye Milletvekili Prof.Dr. Ruhi Ersoy, 2.500 Müslüman Türk'ün Ermeni çeteler tarafından katledildiği Zeve Şehitliği’ni ziyaret etti.

Ziyaretiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Prof.Dr. Ruhi Ersoy, Ermeni çetelerinin neden olduğu katliamların acı bir şekilde önümüzde durduğuna dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve 25-26.  Dönem MHP Osmaniye Milletvekili Prof.Dr. Ruhi Ersoy'un açıklaması şöyle:

 

 

"Gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları bir tarafta dururken, gerçekler ise gün gibi saf, berrak ve acı bir şekilde önümüzde duruyor.

Bu bağlamda; tarihin acı sayfalarında yer alan gerçeklere göre; Ermenilerin ve Rusların 20 Mayıs 1915'ten itibaren Van'ı tamamen işgal ettiği, bu sırada Ermeni çetelerin katliamlarından, Ermenilere hedef olmadan köylerini terk eden Hakis, Derebey, Göllü, Gülsünler gibi köylerde yaşayan 2 binin üzerindeki kadın, yaşlı ve çocuklardan oluşan halk, Van'a sığınmaya çalışmışlardır. Van'a doğru hareket ettiklerinde ise şehrin işgal edildiğini, Ermeniler ve Ruslar tarafından yakıldığını öğrenmişlerdir. 

Van'daki Müslümanların büyük bir kısmının katliama maruz kaldıklarını, canını kurtarabilenlerin Bitlis'e, batıya kaçtıklarını duyduktan sonra da geri çekilmeye karar vermişlerdir.

Çekilme sırasında eski adı Zaviye olan Zeve köyüne yaklaşık 2.500 Müslüman Türk yurttaşımız Ermeni çeteler tarafından katledilmiştir.

Bu acı hadisenin hatırasına yapılan Zeve Şehitliği’ni ziyaret ederek ruhlarına dua ettik.

Bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimize ve Devlet adamlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyoruz."

 

 

"Zeve Şehitliği", katliamların en büyük delili

1915-1918 yıllarını, en acı şekilde yaşayan illerden biri olan Van'da, katledilen 2 bin 500 müslüman Türk anısına oluşturulan Zeve Şehitliği ve "vay vay tarlası", Ermeni mezaliminin en büyük delilleri arasında bulunuyor. 


YAZARLAR