Ev sahibi rolünde kaçak emlakçı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, “Yüzde 25 kira sınırlaması bitti, fırsatçılar hemen harekete geçti!” başlıklı habere ilişkin açıklamalarda bulundu

Ev sahibi rolünde kaçak emlakçı!
4.07.2024 12:05:00 0

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, “Yüzde 25 kira sınırlaması bitti, fırsatçılar hemen harekete geçti!” başlıklı habere ilişkin açıklamalarda bulundu. Haberde basın mensubuna demeçte bulunan kişinin esasında 2011 yılından bu yana kaçak emlakçılık yaptığını ifade eden Akçam, yaptığı açıklamalarla emlak danışmanlarının itibarına zarar verildiğini söyledi.

İlan portalı üzerinden verdiği kiralık ev ilanı ile gündem olan S. K.’nin yayınladığı mesajların gerçek olmadığı, basına demeçte bulunmasına rağmen kendisinin 2011 yılından bu yana kaçak emlakçılık yaptığının tespit edildiğini ATEM Başkanı Hakan Akçam ifade etti. İlandaki evin sahibinin kendisinin olmadığına dikkat çeken Akçam, ilan portalı ile yapılan görüşmede de böyle bir mesajlaşma geçmişinin olmadığının ifade edildiğini sözlerine ekledi.

MESLEKTAŞLARIMIZLA İLGİLİ ALGI YARATMAK İSTENMESİ MANİDAR BULUNMUŞTUR

Akçam yaptığı açıklamada, “Ankara’da internete koyduğu ilanla evini 15 bin 850 TL’ye kiraya vermek isteyen S.K. kendisine ulaşan emlakçının, ‘evini 20 bin TL kiraya verebilirim’ teklifini sosyal medyada paylaşarak, fahiş fiyat artışını emlakçılar yapıyor propagandası ile Bakanlığa şikayette bulunmuş olup yapılan araştırmalarda S. K.’nin 2011 yılından itibaren esasında kaçak emlakçılık yaptığı tespit edilmiştir” dedi.

Akçam açıklamasını şöyle sürdürdü:

“S.K. ajanslara demeçte bulunarak, koyduğu kiralık ev ilanına gelen teklifi anlatmıştır. Fakat esasında S.K.’nin kendisinin bu şekilde kaçak olarak ev kiralama işi yaptığını belirlenmiş, bahse konu evin de kendisine ait olmadığına rastlanmıştır. İlan portallarıyla görüşmelerimizde de yazılan mesajın arşivlerinde olmadığı tespiti yapılmıştır. Hiçbir zaman emlak danışmanları fiyatları belirleyen taraf olmayıp meslektaşlarımızla ilgili algı yaratmak istenmesi manidar bulunmuştur, her meslekte böyle insanlar olabilir.”

Ticaret Bakanlığı'nın ‘gerekirse ilave tedbir alırız’ açıklamasına ilişkin ise Akçam, “Meslek Odaları olarak bizde katkıda bulunmak isteriz” dedi.  

Ankara/www.ucuncusayfahaber.com.tr


Anahtar Kelimeler: sahibi rolünde kaçak emlakçı!

YAZARLAR