Fenerbahçe 3 puan arıyor

Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçında Union SG’yi ağırlıyor

Fenerbahçe 3 puan arıyor
SPOR 26.09.2024 11:28:00 0

Fenerbahçemiz, bu sezon yeni formatın uygulanacağı UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçında Belçika temsilcisi R. Union Saint-Gilloise’ı ağırlıyor. Bu akşam Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak ve saat 19.45'te başlayacak mücadele TRT 1'den canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu’ndan Benoit Bastien yönetecek.

 

Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi'nden başlayan Fenerbahçemiz, 2. eleme turunda İsviçre temsilcisi Lugano'yu saf dışı bıraktıktan sonra 3. eleme turunda Fransa'nın Lille ekibine elendi ve Avrupa Ligi'nde lig aşamasına kaldı.

Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Çekya temsilcisi Slavia Prag'a elenen rakip Union Saint Gillloise bu sezon Belçika Ligi'nde 8 maçta topladığı 10 puanla 12. sırada yer alıyor.

Belçika ekibi ile geçtiğimiz sezon Konferans Ligi son 16 turunda da eşleşen Fenerbahce, deplasmanda 3 - 0 mağlup ettiği rakibine İstanbul'da 1 - 0 yenilerek tur atlamıştı.

Fenerbahçe, Belçika takımları ile evinde oynadığın 5 Avrupa Kupası maçında 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet yaşadı.

Union Saint Gilloise maçıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 275. sınavına çıkacak Futbol Takımımız, geride kalan 274 mücadelede 109 galibiyet, 56 beraberlik, 109 mağlubiyet alırken; attığı 374 gole karşın kalesinde 391 gol gördü.


Anahtar Kelimeler: Fenerbahçe arıyor

YAZARLAR