Tarih: 14.09.2024 22:16

Galatasaray coştu Rizespor dağıldı: 5-0

Facebook Twitter Linked-in

Galatasaray bu akşam konuk ettiği Çaykara Rizespor karşısında güzel futbolunu 5 golle süslerken maçin yıldızı Gabriel Sara oldu.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta oynanan mücadeleyi 5-0'lık skorla kazandı.

Golleri Davinson Sanchez (3'), Victor Osimhen (25'), Gabriel Sara (49'), Dries Mertens (61'), Barış Alper Yılmaz (80') kaydetti.

Galatasaray ligdeki dört maçında da üç puan alarak puanını 12'ye yükseltti.

 

KADROLAR

Galatasaray XI: Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Ismail Jakobs, Abdülkerim Bardakcı, Davinson Sanchez, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Victor Osimhen.

Çaykur Rizespor XI: Ivo Grbic, Husniddin Alikulov, Atilla Mocsi, Casper Hojer, Anıl Yaşar, Taha Şahin, Giannis Papanikolau, Babajide Akintola, Mithat Pala, Ali Sowe, Ibrahim Olawoyin.

Aslanlar maça kontrollü başlayarak topa hakim oldu ve ön alan baskısıyla rakibe pozisyon şansı vermedi. İlk yarıda Çaykur Rizespor'un isabetli şutu yoktu. Galatasaray adına da pozisyon zenginliği olmasa da duran toplarda farkını ortaya koydu ve ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

Henüz üçüncü dakikada Gabriel Sara, serbest vuruştan içeriye çok güzel keserken Davinson Sanchez net bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-0.

15. dakikada Osimhen gole yaklaştı. Soldan yine Sara’nın açtığı ortada iyi yükselen Nijeryalı yıldızın kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.

25. dakikada Sara, servislerine devam ederken paslaşılarak kullanılan serbest vuruşta Osimhen ve Abdülkerim beraber yükseldi. Osmihen'in gol sevinciyle skoru 2-0’a getirdi. Dört dakikalık uzatma, skoru değiştirmedi. İlk yarıyı 2-0 önde kapadık.

SARA ŞOV DEVAM ETTİ

İlk yarıda iki asist yapan Gabriel Sara, iyi formunu golle taçlandırdı. 49. dakikada topla rakibin arasına girerek ceza sahasına sokulan Brezilyalı orta saha, köşeye sert bir vuruşla fileleri havalandırdı: 3-0.

İkinci yarıda erken gelen golün ardından sarı kırmızılı takım rahat bir oyun ortaya koydu.

62. dakika Lucas Torreira'nın kazandığı top sonrasında ceza sahasına giren Mertens'i gördü. Belçikalı oyuncu uzak köşeye sert ve düzgün vurdu: 4-0. 

Galatasaray 67. dakikada dört oyuncu değişikliğine gitti. Sara, Mertens, Davinson, Lucas Torreira oyundan çıkarken. Kerem Demirbay, Berkan Kutlu, Michy Batshuayi ve Victor Nelsson oyuna girdi.

 

80. dakikada kısa paslarla içeriye giren Barış Alper Yılmaz'ın vuruşu filelere gitti: 5-0.

Rakipte bir oyuncu kafa travması sebebiyle ilk yarıda değişiklik hakkını kullandığı için Galatasaray'ın da ekstra bir oyuncu değişikliği hakkı doğdu. Bu değişiklikleri de Jakobs - Jelert ve Barış Alper - Yusuf Demir hamlesiyle yaptı. Aslanlar net bir üç puanla lige namağlup şekilde devam etti. .




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —