Tarih: 06.10.2024 21:33

Galatasaray'dan tek gol: 1-0

Facebook Twitter Linked-in

Galatasaray, Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu 8. hafta maçında Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta oynanan olan müsabakayı ev sahibi takım 1-0 kazandı ve milli ara öncesi 22 puanla haftayı lider kapadı.

Golü 28. dakikada Yunus Akgün kaydetti.

 

KADROLAR 

Galatasaray XI: Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Ismail Jakobs, Abdülkerim Bardakcı, Davinson Sanchez, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Dries Mertens, Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi.

Alanyaspor XI: Ertuğrul, Hadergjonaj, Lima, Aliti, Balkovec, Richard, Makouta, Augusto, Efecan, Yusuf, Cordova

Galatasaray rakip yarı sahaya yerleşerek oynadığı ilk yarıda rakip kapalı bir savunma ve uzun top hücumu denedi. Sabırla rakip kalede boşluk arayan Galatasaray son haftaların formda ismi Yunus Akgün ile tabelayı değiştirdi. Sara’nın müthiş pasıyla savunma arkasına sarkan Yunus’un aşırtma vuruşu skoru 1-0 yaptı

Fazla pozisyonun yaşanmadığı ilk yarıda Barış Alper soldan çalımlarla ceza sahasına sokularak iyi bir şut açısı yakaladı; ancak sol ayağıyla çektiği şut üstten auta çıktı.

Kademede savunma arkasına atılan topları Jakobs ve Kaan ile mükemmel şekilde karşılayan Aslanlar, rakibe de pozisyon şansı tanımadı ve soyunma odasına 1-0 üstünlükle girdi.

 

 

İkinci yarıda hücumda daha etkili bir Galatasaray sahadaydı. Sağ kanattan üst üste ataklarla rakip kaleye yüklendiğimiz ilk yarının ilk çeyreklik bölümünde Gabriel Sara’nın ceza sahasından şutunu kaleci Ertuğrul son anda çıkardı.

65’te Mertens yerine Sallai oyuna dahil edildi. 80’de Sara’nın içeriye kestiği köşe vuruşunda penaltı noktasında yükselen Abdülkerim’in vuruşunu Ertuğrul Taşkıran son anda çıkardı. Bu dakikalarda yüklenmeye devam eden Yunus Akgün yerine giren Kerem Demirbay’ın ortasında Barış arka direkte istediği kafa vuruşunu yapamadı. 89. dakikada Sallai’nin düşürüldüğü potansiyel bir penaltı incelemesinde VAR devam dedi. 

Beş dakikalık uzatma içerisinde Jelert, Barış Alper yerine, Metehan Baltacı ise Kaan Ayhan yerine oyunda dahil edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —