Gol düellosu Galatasaray'ın: 4-3

Gol düellosu Galatasaray

Galatasarayımız, UEFA Avrupa Ligi normal sezondaki üçüncü maçında Elfsborg ile karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan mücadeleyi temsilcimiz 4-3 kazandı.

Galatasarayımız, UEFA Avrupa Ligi normal sezondaki üçüncü maçında Elfsborg ile karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan mücadeleyi temsilcimiz 4-3 kazandı.

Gollerimizi Mauro Icardi (28’), Isak Pettersson (k.k. 39’), Barış Alper Yılmaz (44’) ve Yunus Akgün (83’) kaydetti. Rakip takım Niklas Hult (52’), Michael Baidoo (65’) ve Johan Larssson (90’) ile skor buldu.

Takımımız yenilgisiz devam ettiği UEFA Avrupa Ligi lig sıralaması etabında 7 puana yükseldi.

Teknik Direktör Okan Buruk, UEFA’da ikinci öneme sahip kupada üst üste üç iç saha galibiyeti alan ilk Türk teknik direktör oldu.

 

 

KADROLAR

Galatasaray XI: Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi, Victor Osimhen.

Elfsborg XI: Pettersson, Ibrahim, Holmen, Yegbe, Hedlund, Zeneli, Ouma, Hult, Qasem, Arber Zeneli, Baidoo.

MAÇTAN DAKİKALAR

Müthiş bir ilk yarı geçiren Aslanlar, kısa sürede oyununu kabul ettirerek sahanın hakimi oldu. Rakip takım geçişlerde ve uzun toplar deneyerek savunma arkasına sarkmayı denerken, geri hatta hata yapmayan takımımız, hücum aksiyonlarını da iyi kullanarak sonuca gitti.

Henüz 3. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın sağ kanatan ortasında Icardi’nin direk dibine yaptığı kafa vuruşunu kaleci Isak Petterson son anda kornere çeldi. İlk 10 dakikada üst üste rakip kaleyi boğan takımımız 15’te ise Barış Alper Yılmaz’ın röveşatası ile tehlike yarattı. Mertens'in ceza sahasına yaptığı ortada penaltı noktasında bulunan Osimhen kafa vuruşunu yaptı. Pettersson topu çeldi ardından Barış Alper'in önüne seken topta Barış röveşata denemsi yaptı fakat top yandan dışarı gitti.

Günay Güvenç kalesinde yine güven vererek savunma arkamıza atılan topta zamanında kalesini terk etti ve Baidoo ile girdiği ikili mücadeleyi kazanarak topu taca yolladı.

 

 

Aradığımız gol 28. dakikada Icardi’den geldi. Sağ kanatta topla buluşan Osimhen, orta alandan koşu yapan Mertens'e yerden pas verdi. Mertens'in sağ ayak içiyle yaptığı vuruş kalenin üst direğinden döndü. Ardından top ceza sahasının soluna düştü. Orada bulunan Icardı boş kaleye şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

Golden sonra baskısını aynı şekilde devam ettiren takımımız, özellikle duran toplarda rakibe korku dolu anlar yaşattı. Nihayetinde Abdülkerim Bardakcı, Sara’nın ortasında uzat direğe doğru bombeli bir kafa vuruşu yaptı. Kaleci Petterson’un müdahalesi yeterli olmadı ve skoru 2-0’a getirdik.

Topa hakimiyetini sürdüren Aslanlarımız, 44. dakikada farkı artırdı. Yine Sara’nın mükemmel derin topunda savunma arkasında topla buluşan Barış Alper Yılmaz, sol çaprazdan ters ayağıyla sert ve düzgün bir vuruşla fileleri buldu: 3-0.

Galatasaray soyunma odasına 3-0’lık skorla gitti.

GALATASARAY 2.YARI ŞAŞIRTTI

İkinci yarı ise tam dört gole sahne oldu. Elfsborg farkı ikiye indirerek ikinci yarıya başladı. Elfsborg'da Ouma orta alandan sağ kanata pas verdi. Topla buluşan Hedlund ceza sahasının sağ tarafından sol tarafına yerden pas gönderdi. Hult boş kaleye vuruşunu yaptı ve topu ağarla buluşturdu: 3-1. 65’te ise bir penaltı kararı sonucu Elfsborg Baido ile skoru 3-2 yaptı.

Bu dakikanın ardından rakip kalede daha etkiki olan takımımız Icardi ile golle burun buruna geldi. Barış Alper'in ceza sahası sağında Icardi'ye verdiği pasta Icardi kaleci Pettersson'u geçmek istedi fakat topu kaleci Pettersson kontrol etti.

74’te Barış Alper Yılmaz ve Dries Mertens oyundan çıkarken yerilerine Berkan Kutlu ve Kerem Demirbay girdi. Orta sahayı kalabalık tutarak top hakimiyetini artıran takımımızda Yunus Akgün resitaliyle sahneye çıktı. Sağ kanatta rakiplerini ipe dizerek ceza sahası içine giren genç yıldız, şık bir vuruşla skoru 4-2’ye getirerek takımımızı rahatlattı.

85’te Osimhen ve Yunus Akgün yerine Jelert ve Michy Batshuayi oyuna girdi. 89’da ise Lucas Torreira, yerini Victor Nelsson’a bıraktı. 91’de Elfsborg bir gol daha buldu. Johan Larsson sağ kanattan ceza sahasına girerek sol ayak içiyle şutunu çekti top ağlarla buluştu: 4-3

90+4’te Batshuayi’nin şık golü ofsayta takılırken Galatasaray maçı 4-3’lük skorla kazanmayı bildi.