HABER/ANALİZ: Fetö artıkları Gazi Emniyet Müdürü’nü hedef aldı!

HABER/ANALİZ: Fetö artıkları Gazi Emniyet Müdürü’nü hedef aldı!

Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Er üzerine kurgulanan oyunlar bitmek bilmiyor.

ANKARA (üçüncüsayfahaber) - Fetö artıkları Gazi Emniyet Müdürü’nü hedef aldı! Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Er üzerine kurgulanan oyunlar bitmek bilmiyor.
Daha önce hakkında 11 ayrı soruşturma açılan polis memuru, son olarak nöbette uyurken yakalandı. Usulüne uygun olarak İkaz edilen polis memuru, “emniyet müdür yardımcısı beni darp etti” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Hemen ardından da yurtdışından FETÖ’nün fonlandığı bilenen Twitter hesaplarından ortaya çıkan başlıklarla algı operasyonuna başladı.
Peki, söz konusu emniyet müdür yardımcısı kim, neden hedefte? 
14 Temmuz 1992 ‘de Hakkâri Özel Harekât Şube Müdürü olarak görev yaparken pkk’nın saldırısı sonucu şehit olan ilk özel harekât şehit emniyet müdürü Ali Er’in oğulları Eraslan, Erkut ve Volkan şu an Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.
Hain darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi de dönemin Mali Suçlar Şube Müdürü Volkan Er Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde mücadele ederken darbeci hainlerin kurşunlarıyla gazi olmuştu.
Gazi Volkan Er, 2020 yılında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken 26 Kasım tarihinde sabaha karşı 4.00 sularında Ankara’nın Kazan ilçesinde Şehit Muhammet Uz Polis Merkezi’ni teftişi sırasında nizamiye kapısına geliyor. Kapı 6-7 dakikaya yakın açılmıyor. Nizamiye nöbet kulübesinde görevli Polis Memuru M.A’yı uyurken buluyor. Polis Memuru M.A uyanıp üstünü düzeltmeye çalışırken Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gazi Volkan Er ile karşılaşıyor. Gazi Emniyet Müdürü Volkan Er, polis memuru M.A.’yı uyarıyor. Kendisinin ve diğer personelin güvenliğinin zaafa uğratacak şekilde görev yapan, balistik yeleğinin uygunsuz olarak mont altına giyen, meslek etiği ve üslüne aykırı davranan Polis Memuru M.A ise beni ikaz etmenize gerek yok hakkımda rapor tutun şeklinde cevap veriyor.
Suç duyurusunda bulunan o polis memuru kim?
Öncesinde de 11 ayrı suçtan idari cezası ve ayrıca adli soruşturmaları bulunan Polis Memuru M.A’nın tayini son olarak nöbeti başında uyumaktan idari soruşturma açılmasıyla birlikte Gaziantep ili Nizip ilçesine çıkıyor. Her şey bundan sonra başlıyor.
M.A’ın tayini Nizip’e çıktıktan sonra 2 ay sonra savcılığa Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı beni darp etti şeklinde şikâyette bulunuyor. Bazı haber kanallarına gönderdiği doğruluğu olmayan haberler ise sürekli ısıtılıp ısıtılıp kamuoyuna veriliyor. En son ise 12 Ekim 2021 tarihinde bazı haber sitelerinde “Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı polis memurunu darp etti” başlığı ile veriliyor. Bu manşetten sonra Twitter’da FETÖ menşeli hesaplar devreye giriyor ve Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gazi Volkan Er hakkında karalama kampanyaları başlıyor. Bu noktadan sonra FETÖ’nün uyuyan hücreleri emniyet içindeki şehit ailelerini ve gazileri mi hedef alıyor sorusu akıllara geliyor. 
POLİS Mİ SUÇ MAKİNESİ Mİ?
Biraz araştırma yapıldığında 2016 Şubat’ta mesleğe başlayan Polis Memuru M.A’nın görevinin 1. yılı daha dolmadan 2016’da ihraç olduğu, orduevinde kız arkadaşını dövdüğü, olaya intikal eden polis ekibine saldırıp komisere kafa attığı gelen bilgiler arasında.
FETÖ’nün yıpratma politikasına alet olan basın mensubu ve organları şunları sormak gerekiyor.
İlgili Polis Memuru M.A.
•    2016 yılının şubat ayında resmi sıfatın gerektirdiği ve güvenliği sarsacak davranışlarından dolayı 6 ay görevi durdurma idari cezası almış mıdır?
•    2016 yılının mayıs ayında ceza, tehdit ve hakaretten adli işlem uygulanmış mıdır?
•    2016 yılının haziran ayında keyfi olarak görevine gelmediğinden dolayı aylık kesimi idari cezası almış mıdır?
•    2016 yılının Ekim ayında keyfi olarak görevine gelmediğinden dolayı aylık kesimi idari cezası almış mıdır?
•    2016 yılının Aralık ayında tehdit ve hakaret suçunun adli sürecinin tamamlanmasıyla kısa süreli aylık durdurma idari cezası almış mıdır?
•    2017 yılının şubat ayında keyfi olarak keyfi olarak görevine gelmediğinden dolayı aylık kesimi idari cezası almış mıdır?
•    2017 yılının nisan ayında kasten yaralama suçunun adli sürecinin tamamlanmasıyla kısa süreli aylık durdurma idari cezası almış mıdır?
•    2017 yılının ağustos ayında izinsiz görevli bulunduğu ili terk etiğinden dolayı aylık kesimi idari cezası almış mıdır?
•    2017 yılının ağustos ayında Iğdır ilinde trafik kavgasına karışıp yetkisiz olarak kimlik sorduğu için kısa süreli aylık durdurma idari cezası almış mıdır?
•    2017 yılının ağustos ayında keyfi olarak görevine gelmediğinden dolayı aylık kesimi idari cezası almış mıdır?
•    2018 yılının ocak ayında bir otelde kasten yaralama tehdit ve hakaret suçunun adli sürecinin tamamlanmasından dolayı 6 ay süreli görev durdurma idari cezası almış mıdır?
Kısa süre önce başladığı meslek hayatında 11 ayrı idari cezası bulunan polis memuru M.A son olarak Haziran 2021 tarihinde Isparta’da eski kız arkadaşı M.P’yi darp edip, dolandırdığı için kadına şiddet, yağma ve gasp ve nitelikli dolandırıcılıktan Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmalar karşımıza çıkıyor. M.A.’nın kadına şiddet, yağma ve gasptan adli süreci halen devam ediyor. 
Yine polis memuru M.A’nın Nisan 2021 tarihli intihar mektubu da bulunuyor. Ailesi mektubu bulduğunda önce ilginçtir ki sosyal medyada paylaşıyor ardından karakola gidiyor ve M.A’nın Haziran 2021 tarihinde ifadesi alınıyor. O da nisan ayında intihar etmeyi düşündüğünü sonra vazgeçtiğini söylüyor. Bu olaylar karşısında M.A. ya polislik yapamaz raporu veriliyor.
Polis memuru M.A.’nın adli ve idari sicili bu kadar kabarıkken ve polislik yapamaz raporu varken hala nasıl görevine devam edebiliyor. Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamakla görevli bir devlet kurumunda kim ve kimler bu kişiyi nasıl görevde tutuyor. 
Öte yandan bu kişinin beyanalar esas alınıp bazı haber siteleri tarafından şehit çocuğu ve kendisi de 15 Temmuz gazisi olan Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gazi Volkan Er için organize bir karalama kampanyası başlıyor. Ama bu olay öyle basitçe yapılmıyor. Gazi Emniyet Müdürü Volkan Er’in polis memuru M.A.’yı uyarırken çekilen görüntüleri alınıyor profesyonel ellerce kesilip biçilip servis ediliyor. Sanki Gazi Emniyet Müdürü Volkan Er polis memuru M.A.’yı darp etti imajı veriliyor. Servis edilen görüntülerin teknik analizi yapıldığında görüntüde oynama olduğu orijinal görüntüde konuşurken olan anların kesildiği ve montaj yapıldığı teknik otoritelerce belirleniyor. Hemen sonrasında Twitter ve diğer sosyal medya platformlarında da daha evvelden yurt dışından FETÖ’nün fonladığı bilenen hesaplar devreye giriyor ve karalamaya hız veriliyor.
Geçtiğimiz yıllarda Rize İl Emniyet Müdür Altuğ Verdi’nin ve 13 Temmuz 2021 tarihinde Hakkâri İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevheri’nin polis memurlarının ateş etmesi sonucu şehit olması olaylarında FETÖ izleri bulunurken şimdide Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gazi Volkan Er mi hedef tahtasında sorusu akıllara geliyor.
Gazi Volkan Er gibi Emniyet Genel Müdürlüğü içinde vatansever olan müdürlere karşı olan belli odakların basın yoluyla yıpratmaya girişimleri devam ederken, dün atılan manşetlerle olayın aslı araştırıldığında birbirinden çok farklı olduğunu öğreniyoruz. 
Son olarak şunu sormak gerekiyor ki mesleğinin 1. yılında ihraç edilip görevine geri dönen ilerleyen süreçte ise polisten ziyade suç makinesi haline gelmiş olan, polislik yapamaz raporu olan bir kişi polislik mesleğine nasıl devam ediyor? Kimler hangi güçler M.A’ya kol kanat geriyor. Gazi bir emniyet müdürüne kelimenin tam anlamıyla FETÖ taktikleriyle bir operasyonu çekilirken Türk basını neden susuyor?
Bütün bunlar olurken Gazi Emniyet Müdürü Volkan Er gibi kahramanlar vatan için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.