Halil KAYA yazdı: Türk Tarihi sadece Türkler tarafından yazılmıştır

Milletin malı olan TRT televizyonlarında yayınlanan tarih dizilerinde, hakim zihniyetin fantezi ve kabullerine uygun tarih tezleri toplumsal bilincimize dayatılmaya çalışılıyor.

Halil KAYA yazdı: Türk Tarihi sadece Türkler tarafından yazılmıştır
TARİHTEN YAPRAKLAR 4.10.2024 20:34:00 0

Milletin malı olan TRT televizyonlarında yayınlanan tarih dizilerinde, hakim zihniyetin fantezi ve kabullerine uygun tarih tezleri toplumsal bilincimize dayatılmaya çalışılıyor.

Uyanış Büyük Selçuklu, Alparslan Büyük Selçuklu dizilerinde, savaşlarımız ve devletin inkişafında Abbasi Halifesinin himmet ve lütfuna ihtiyaç duyulduğu ısrarla işlenmiş; Kuruluş Osman dizisinde ise devlet olmaya çalışan beylikler arasında halifeye yaranma yarışı varmışçasına bir zihin dünyası dikte edilmeye çalışılmıştır.

Hilafet dini bir mevki değildir, iyi müslümanın hilafet taraftarı olacağı görüşü bir fetö tezidir. Fetönün haşhaşileri ülkemizde yeniden hilafetin ihdasını istemişler, halife olarak da Pensilvanya papazını işaret etmişler, böylece İstanbul'da konuşlu Vatikan benzeri bir idari organın tesisini savunmuşlardır.

Bu gün hilafet isteyenler iki başlı ama halifenin daha baskın olduğu bir devlet hayali kuran gafil ya da (gafil değillerse) hainlerdir.

 

 

Dört halifeyi ayrı tutarsak (hatta onlarda bile) Îslam Dünyasındaki dinmeyen tefrika ve acılar tamamen hilafet kavgalarından doğan ve günümüze kadar süregelmiş, Muhammedi olmayan din soslu gayri İslami heva, hırs ve emellerin eseridir.

Eğer Atatürk hilafeti lağvetmeseydi bu gün sınırlarımız içinde bir Türk devleti kalmazdı.Iki farklı devlet otoritesiyle paramparça hale gelir, yokolur giderdik.

Anılan dizilerde bir taraftan hilafet özendirilmeye çalışılırken; diğer taraftan da Türk'ün devlet kurma, savaş ve fetih kabiliyet ve de dehası önemsizleştirilmeye çalışılmaktadır.

Bir yandan da başka uruk, ulus ya da unsurlar şan dolu tarihimize ortak edilmeye çabalanmaktadır. Halbuki Türk Tarihi sadece Türkler tarafından yazılmıştır.

"Mozayik, zenginliğimiz" gibi safsatalarla devletimizin egemenlik yapısındaki hakim unsurunun gerçeğini silmeyi amaçlayanlar bir taraftan da sığınmacı akınını cesaretlendiren tavırlar sergilemektedirler.

Bu tavır sadece muhafazakar lokasyonların değil PKK'nın da tavır ve hedefidir.

"Mozaik" ya da "halklar zenginliği" zırvasında bulunanlar bu günkü Lübnan'a bir baksınlar da milli devletlerdeki hakim unsur homojenliğinin kıymetini anlasınlar.Tabi kafaları güdük değilse...

4 Ekim 2024
Halil Kaya


YAZARLAR