TEKNOLOJİ

TEKNOLOJİ Haberleri

Hedef Bayraktar KIZILELMA

Türkiye'nin en büyük 10 ihracatçı firmasından biri olan BAYKAR'da şimdi sırada asırlara sığmayan rüya ve hedef olan Bayraktar #KIZILELMA var

Hedef Bayraktar KIZILELMA
TEKNOLOJİ 8.06.2024 19:20:00 0

Bu gurur aynı zamanda desteğini hep hissettiğimiz milletimize ait. Milletimize ve insanlığa faydalı olabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü sırada asırlara sığmayan rüyamız ve hedefimiz Bayraktar #KIZILELMA var

Köklerden Göklere… 

 

Haluk Bayraktar:

Baykar Tech, bugün Türkiye'nin en büyük 10 ihracatçı firmasından biri oldu.

Son 3 yıldır ise savunma ve havacılık sektöründe açık ara ihracat lideriyiz.

Yüksek teknolojiye sahip SİHA'lar alanında ise dünyanın en çok ülkesine ihracat gerçekleştiren firmasıyız.

Türkiye ihracat tarihinde ilk kez bir savunma ve havacılık firması ilk 10 ihracatçı arasına girdi.

Peki, İHA teknolojisi alanında bir girişim olarak yola çıkan Baykar, bu başarıya nasıl ulaştı?

2000'li yılların başında 6 kg'lık bir uçak olan Bayraktar Mini İHA ile yola çıktık. 7 yıl boyunca AR-GE yatırımı yaptık. Bu 7 yılda bir kuruş dahi gelir kazanmadık. Bütün sermayemizi Ar-Ge faaliyetlerine harcadık. Ancak İHA'ların muharebe sahasında paradigma dönüşümü yaşatacağına ve geleceğin teknolojisi olacağına inanıyorduk. Yola çıktığımız bu serüvenin ülkemiz için bir kıvılcım etkisi oluşturacağına inanarak ekibimizle gece gündüz çalıştık.

 

 

Adım adım çıktık merdivenleri...

Araştırdık, milli ve özgün olarak geliştirdik, ürettik, envantere girişlerine ve milli İHA'larımızın dünyayı değiştirmelerine şahit olduk.

Tek bir matkapla başlayan çalışmalarımız büyüdü. Bugün 4.500 kişilik büyük bir aile haline geldik. Tüm projelerimizi tamamen öz kaynaklarımızla yürüttük. Sadece tek bir ürün olan #BayraktarTB2 SİHA ile ihracat lideri olduk. Şimdi Bayraktar #AKINCI için de ihracat anlaşmaları yapıyoruz. Şimdiye kadar 34 ülke ile ihracat sözleşmesi imzaladık. Savunma ve havacılık alanında dünyanın en büyük 100 firmasından biri haline geldik.

Mutluyuz ve gururluyuz...

Bu gurur aynı zamanda desteğini hep hissettiğimiz milletimize ait. Milletimize ve insanlığa faydalı olabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü sırada asırlara sığmayan rüyamız ve hedefimiz Bayraktar #KIZILELMA var."

İstanbul/ucuncusayfahaber.com.tr 

#MilliTeknolojiHamlesi 


Anahtar Kelimeler: Hedef Bayraktar KIZILELMA

YAZARLAR