SPOR

SPOR Haberleri

Hovarda Galatasaray: 3-3

Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta oynanan mücadele 3-3 eşitlikle sona erdi.

Hovarda Galatasaray: 3-3
SPOR 28.09.2024 21:24:00 0

Trendyol Süper Ligi Şamil Ekinci Sezonu 7. hafta maçında Galatasarayımız Kasımpaşa’yı konuk etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta oynanan mücadele 3-3 eşitlikle sona erdi.

Goller Victor Osimhen (20’, 28’) ve Mauro Icardi’den (34’) geldi. Kasımpaşa Mamadaou Fall (44’), Haris Hajradinovic (83’ pen.) ve Nuno da Costa ile (90+4’) skor buldu.

Galatasaray ilk puan kaybını yaşayarak 19 puanla haftayı kapadı.

 

 

Galatasaray XI: Fernando Muslera, Elias Jelert, Ismail Jakobs, Victoe Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kerem Demirbay, Gabriel Sara, Roland Sallai, Yunus Akgün, Mauro Icardi, Victor Osimhen.

Kasımpaşa XI: Gianniotis, Winck, Opoku, Yasin, Ben Ouanes, Cafu, Hajradinovic, Aytaç, Barak, Fall, Nuno da Costa.

Aslanlar çift santrfor ile başladığı mücadelenin başlangıcında istediği üstünlüğü kuramazken ilk çeyreğin ardından ağırlığını koydu. Osimhen ile rakip savunmayı zorlayan Galatasaray, Nijeryalının muazzam bir performans koyduğu ilk yarıda rakibe karşı farklı bir skorla ilk yarıyı kapadı.

20. dakikada bulduğu koridora kat eden Abdülkerim Bardakcı, içeriye güzel bir orta keserken Osimhen güzel bir dokunuşla Galatasaray formasıyla ilk golünü kaydetti: 1-0.

28’de Nijeryalı yıldız tekrar kalitesini konuşturdu. Sara’nın verdiği pası muhteşem kontrol ederek ekseninde dönen Osimhen’in sol ayağıyla yaptığı vuruş üst direğe çarparak filelere gitti: 2-0.

34’te süper golcü Mauro Icardi de boş durmadı. Topla rakip arasında vücudunu çok iyi konumlandıran Icardi, ceza sahası içinden ulaşılamaz bir noktada fileleri sarstı: 3-0.

44’te Winck’in sağ kanattan ortasına Fall şık vurdu ve ilk yarı 3-1 bitti.

Galatasaray ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Osimen ve Sallai yerini Mertens ve Barış Alper Yılmaz’a bıraktı. 51’de yanlış VAR çağrısı hakem kararından döndü ve potansiyel bir penaltı kararına ret verildi. Skorun etkisiyle rakip kaleye daha az yüklenen Galatasaray, Muslera’nın üst üste iki kurtarışı ile rahatlarken, ilk yarıda olduğu gibi rakip kalede etkili olamadı.

63’te Sara ve Yunus yerine Berkan ve Kaan Ayhan girdi. 73’te ise Icardi, yerini Batshuayi’yi bıraktı.

82. dakikada bir elle oynama kararı ile penaltıya hükmedildi. Hajradinovic’in vuruşu skoru 3-2 yaptı. 90+4’te ise sağdan gelen ortada Hajradinovic kafasıyla topu indirdi. Nuno da Costa’nın vuruşu maçın skorunu tayin etti: 3-3.


Anahtar Kelimeler: Hovarda Galatasaray: -

YAZARLAR