Ihlara Cam Terası, 100 bininci ziyaretçisini ağırladı

Ihlara Cam Terası, 100 bininci ziyaretçisini ağırladı

Ihlara Cam Terası, 100 bininci ziyaretçisini ağırladı

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak 4 ay önce açılışı yapılan Ihlara Cam Terası, 100 bininci ziyaretçisini ağırladı. Cam Teras’ın gişelerinden yapılan giriş sayısına göre 100 bininci ziyaretçi Güney Kore’den gelen Heamin Lim ve ailesi oldu.

Her yıl 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya’nın incisi Ihlara Vadisi’ne yapılan Ihlara Cam Terası, vadiyi ziyarete gelenlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

 

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak 4 ay önce ziyarete açılan Ihlara Cam Teras, açıldığı günden itibaren yoğun ilgi görüyor. Vadinin muhteşem doğal güzelliklerini gözler önüne seren cam terası 4 ayda 100 bin kişi ziyaret etti.

Cam terasa gelen 100 bininci ziyaretçi kardeş ülke Güney Kore’den Heamin Lim ve ailesi oldu. Heamin Lim, bu durum kendisine bildirildiğinde önce şaşkınlık yaşadı daha sonra mutluluk duydu. Lim ailesinin 100 bininci ziyaretçi olması dolayısıyla Aksaray Belediyesi görevlileri tarafından kendilerine Türk Bayrağı ve çeşitli sürpriz hediyeler takdim edildi. Türkiye’ye ve aynı zamanda Aksaray’a ilk kez geldiklerini ifade eden Heamin Lim ve ailesi, Ihlara Vadisi’ne hayran kaldıklarını ve cam terası çok beğendiklerini söylediler.

Güney Kore ve Türkiye’nin dost ve gerçek bir kardeş ülke olduğunu ifade eden Heamin Lim “Türkiye ile kardeşlik bağlarımız çok eskiye dayanıyor. Savaşta olsun en zor zamanlarımızda bile bizlere destek oldunuz. Biz kardeş ülkeyiz. Ülkemize geri döndüğümüzde arkadaşlarımıza Aksaray’ı ve Ihlara Vadisi’ni ziyaret etmelerini tavsiye edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Ihlara Cam Terası’nın bu kadar kısa sürede 100 bin ziyaretçiye ulaşması hem şehrimizin doğal güzelliklerine hem de turizm potansiyeline olan ilgiyi gösteriyor. Güney Kore’den gelen misafirlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ziyaretçiler, cam teras üzerinde yürüyüş yaparak Ihlara Vadisi manzarasını izlerken bol bol hatıra fotoğrafı çekiyorlar. Cam teras, açıldığı günden itibaren hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.