İnsanların kendi başarılarını gölgeleyen 5 hatalı davranışı

Akıllı insanlar, yaptıklarının farkında bile olmadan her zaman kendi başarılarını sabote ederler.

İnsanların kendi başarılarını gölgeleyen 5 hatalı davranışı
PRATİK BİLGİLER 1.11.2021 22:01:00 0

Çoğumuz akıllı insanların otomatik olarak başarılı olduğuna inanırız, ancak durum her zaman böyle değildir. Zeki insanlar kapı dışında bir avantaja sahip olabilir, ancak şaşırtıcı bir sayı sonunda kendi başarılarını sabote ediyor. İşte bunun en önemli beş nedeni:
HER ŞEYİ BİLDİKLERİNİ SANIYORLAR 
İnsanlar bilmeleri gereken her şeyi bildiklerine gerçekten inandıklarında, gelişmek, büyümek veya gelişmek için çalışmaları için hiçbir neden yoktur. Yollarına saplanıp kalmak onlar için kolaydır ve zamanla paslanırlar ve alanlarındaki yeni gelişmelerin gerisinde kalırlar.
HAKLI HİSSEDİYORLAR
Özel ayrıcalıkları ve muameleyi hak ettiklerini düşünenler, ister zeka, ister zenginlik ya da sosyal statü olsun, çoğu zaman zaten önemli bir avantaja sahiptir. Hak sahibi insanlar, oraya ulaşmak için gereken sıkı çalışmayı koymak yerine arkalarına yaslanıp başarının kendilerine gelmesini bekleme eğilimindedir.
RİSK ALMAYA İSTEKLİ DEĞİLLER 
Bazen akıllı insanlar zekalarına güvenirler ve ne pahasına olursa olsun riskten kaçınırlar ve sonuç olarak birçok harika fırsatı kaçırırlar. Büyük ödüller genellikle büyük riskler gerektirir ve zar atmak istemeyenler paketin ortasından geçmekte çok daha zorlanır.
FAZLA DÜŞÜNÜRLER
Ne kadar akıllıysanız, aşırı hazırlık yapma ve aşırı analiz yapma olasılığınız o kadar yüksek olur. Elbette düşünceli olmak iyidir, ancak fazla düşünmek sadece bir sorun yaratmaz - daha önce hiç olmadığı bir sorun yaratır. Fırsat için, fazla düşünmenin getirdiği felçten daha büyük bir düşman yoktur. Akıllı insanların kendi başarılarını sabote etmeleri için kesin bir yol.
DUYGUSAL ZEKADAN YOKSUNDURLAR
Yüksek zekaya sahip insanlar bazen diğer becerileri daha az önemli görürler. EQ'ları üzerinde çalışmak yerine IQ'larına güvenirler ve genellikle çevrelerinde neler olup bittiğinin ve tavırlarının durumu nasıl etkilediğinin farkında bile olmazlar. Kavramları çabuk kavrayan ve yüksek standartlar talep eden insanlar, özellikle başkalarıyla etkileşime girdiklerinde zorluklar yaratmaya eğilimlidirler. Bazen zeki insanlar zekalarına o kadar çok güvenirler ki başarılı olabilecekleri bir durumun nüanslarını gözden kaçırırlar.
ZEKA HARİKA BİR HEDİYEDİR
Ancak bazen zeki insanları, gerçek bu olmadığında başarılı olmaya mahkum olduklarını düşünmeleri için baştan çıkarır. Ne kadar zeki olursanız olun veya başka hangi hediyelerle kutsanmış olursanız olun, gerçeklikle bağlantıda kaldığınızdan ve tutumlarınızda ve liderlik, iş ve yaşam yaklaşımınızda dengeyi korumak için çalıştığınızdan emin olun.
İçeriden liderlik edin: Akıllı insanlar, yaptıklarının farkında bile olmadan her zaman kendi başarılarını sabote ederler.


YAZARLAR