Tarih: 16.09.2024 18:46

Irak Türkleri, 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivaline katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali etkinliklerle dolu geçen üç günün ardından sona erdi.

 

 

Festivale 7 bağımsız Türk Cumhuriyeti, 3 özerk Türk Cumhuriyeti ve 9 farklı ülkeden katılım gerçekleşti. Toplam 35 belediye, 59 Yörük Türkmen Derneği ve 25 geleneksel el sanatçısının yer aldığı etkinlik, Döşemealtı Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı’nda Türk dünyasını buluşturan festivalde Yörük kültürü tüm yönleriyle tanıtılırken, festivalde kültür şöleni yaşandı.

 

 

Festival alanında kurulan çadırlarda Yörük dernekleri, gelenek ve göreneklerini tanıttı. 19 ülkeden gelen Yörükler ve Türkmenler, birbirinden renkli geleneksel kıyafetleri, kendilerine has müzikleri ve yemekleriyle festivale renk kattı.

Festivalin son gününde de büyük bir coşkuya sahne oldu. Etkinlikler kapsamında halk oyunları ve müzik gösterileri, katılımcıları adeta büyüledi. Festival alanındaki atlı gösteriler, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle izlendi.

 

Festivalde Irak Türklerinin efsane sanatçısı İbrahim Rauf Terzi sahne aldı, Kerkük Türkülerini seslendirdi ve performansıyla herkesi büyüledi. Geleceğin yıldızı Mehmet Kasım ise şiirleri ile herkesi mest etti.

Festival alanını ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, otağında misafirlerini ağırladı.  Irak Türkmen Cephesi Siyasi Büro Üyesi Mardin Gökkaya, Irak Türkleri adına Kerkük Kalesi tablosunu Başkan Muhittin Böcek’e hediye etti. Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Irak Türklerinin otağını ziyaret etti ve Irak Türklerinin yanında olduğunu belirtti. Kerkük Hatunları lideri Aygül Oğuz, Kerkük’te bambudan yapılmış el yapımı yelpazeyi Başkan Muhittin Böcek’e takdim etti.    

 

Irak Türklerini, 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'nde 24 yıldır Antalya'da faaliyet gösteren Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği temsil etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —