İran'da 5 günlük yas

İran

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyetin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından İran'da 5 günlük ulusal yas ilan edildi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyetin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından İran'da 5 günlük ulusal yas ilan edildi.

İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Reisi’yi taşıyan helikopterin içindekilerle birlikte tamamen yandığı tespit edildi.

Akıncı buldu 

İran Reisi'ni arama çalışmalarına Bayraktar AKINCI İHA' da katıldı.
Bayraktar Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Raisi'yi taşıyan helikopterin enkazı olduğundan şüphelenilen ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İranlı yetkililerle paylaştı

Ölümü ile ilgili iddialar 

İran Cumhurbaşkanı Reisi, tamamen stratejik planlamada Türkiye ile anlaştığı için mi öldürüldü?

Okla gösterilen koridorun, ticaret yolunun anlaşmasının yapılması ve kare içindeki hakim olduğumuz koridorda Türkiye'nin gücünün artması, siyonistlerin ve bir kısım siyon maşalarının uykularını kaçırıyordu.

Süveyş Kanalını tamamen devre dışı bırakacak bu proje Mısır'ın Stratejik iflasıdır.

Daha hızlı, ucuz ve güvenli olan yeni koridor hem alt koridordan, hem de ipekyolu koridorunda Türkiye'den geçmesi ve Türkiyenin alternatifsiz olması İsrail'i oldukça rahatsız ett.

Ellerindeki PKK kozu da oldukça zayıflayan siyonistlere karşı, Paşinyan'ın bunu önceden görmesi ve SOYKIRIM tezinden vazgeçmesi bunun işaretidir.
Defalarca denedikleri Reise suikast girişimleri sonuçsuz kaldığı için Rusya'da isyan çıkardılar.
Putin kelle alınca da oturdular.

Tek yol kalmıştı.

İran hamlesini kullanıp, Reisi'yi aradan çıkarıp koridorun yapılmadını durdurmak.